6000 TL'ye Laptop Önerisi

süleyman88

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Karadeniz
Daha fazla  
Hem oyun için hem de mühendislik programları (Solid, AutoCAD vs.) kullanabileceğim ve beni en az 4-5 yıl götürebilecek bir laptopa ihtiyacım var. Bütçem kısıtlı olabildiğince düşük olursa iyi olur. Bütçem en fazla 6000 lira. Önerilerinizi bekliyorum.

6000'e ancak GPU'suz laptoplar var ama mühendislik için gpu'lu olsa iyi olur. Bütçeyi biraz yükseltmeniz geriyor.
MX serisi hala satılıyor mu ya? Uzun zamandır denk gelmemiştim. Yanlış bilgilendirdiğim için özür dilerim GPU'lular da varmış.

MX serisi hala satılıyor mu ya?
Bildiğim en güncel ve yaygınlık kazanmış olan MX450 var, geçen sene ağustosta üretildi.

Şu an yaygın olarak dahili grafik birimi güçlendirilmiş mobil işlemciler revaçta olduğu için harici GPU'ya sahip ultrabook tarzı bilgisayarlar daha az piyasada, özellikle nispeten düşük bütçelerde. Fakat şahsi düşüncem mühendislik programlarıyla uğraşırken ayrıca bir GPU'ya sahip olmak programların verimliliğini artıracaktır. Tecrübe etmedim fakat 3D modelleme işleri harici bir GPU yardımıyla daha kolay halledilir diye düşünüyorum.

Fakat şahsi düşüncem mühendislik programlarıyla uğraşırken ayrıca bir GPU'ya sahip olmak programların verimliliğini artıracaktır. Tecrübe etmedim fakat 3D modelleme işleri harici bir GPU yardımıyla daha kolay halledilir diye düşünüyorum.
Aynen

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı