6000 TL'ye RTX 3070 Ti için işlemci önerisi

• Konuyu başlatan Furkk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 607
Bütçe
5500-6000

Furkk

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum, fakat hangi işlemciyi alacağım hakkında kafam fazlasıyla karıştı. Anakart da lazım size zahmet önerebilirseniz? AMD tarafında Ryzen 7 5800X düşünüyorum ama internette performansı aşırı tartışmalı. Intel kısmında da i5 13400 ya da i5 12600KF. Bu arada monitör 2K, bütçem de 6000-5500 arası. AMD fanboyluğu var işlemci tarafında :D yani ağırlıklı olarak AMD önerirseniz sevinirim :D

Belirttiğin işlemcileri alırsan anakart almaya bütçen yetmeyeceği için şöyle bir öneride bulunuyorum. Galiba bütçeyi sadece işlemci için belirttin, o zaman i5-13400F güzel olur.

Belirttiğin işlemcileri alırsan anakart almaya bütçen yetmeyeceği için şöyle bir öneride bulunuyorum. Galiba bütçeyi sadece işlemci için belirttin, o zaman i5-13400F güzel olur.
Evet haklısınız, sadece işlemci için belirttim; ilginiz için teşekkür ederim.

Şu anki işlemcim zaten 5600.

Evet haklısınız, sadece işlemci için belirttim; ilginiz için teşekkür ederim.

Şu anki işlemcim zaten 5600.

2K çözünürlûktesin, zaten darboğaz yemiyorsun. 5800X oyun performansını geliştirmeyecek, yayın açmak için ekstra 2 çekirdeği kullanacaksın desem ekran kartın NVIDIA yani NVENC kodeğini kullanarak işlemciye olan ihtiyacı yok ediyorsun. Para harcama isteğinizin altında yatan sebebi anlayamadım. 2K'da 6800xt'ye kadar destekleyecektir üstünü almayacaksanız işlemcinize dokunmayın.

2K çözünürlûktesin, zaten darboğaz yemiyorsun. 5800X oyun performansını geliştirmeyecek, yayın açmak için ekstra 2 çekirdeği kullanacaksın desem ekran kartın NVIDIA yani NVENC kodeğini kullanarak işlemciye olan ihtiyacı yok ediyorsun. Para harcama isteğinizin altında yatan sebebi anlayamadım. 2K'da 6800xt'ye kadar destekleyecektir üstünü almayacaksanız işlemcinize dokunmayın.
Bu nasıl bir bilgelik Allah aşkına ? Aydınlattınız desem yeridir. Sadece daha iyi performans için bakıyordum yeni bir işlemci. Peki B550 Anakarta geçmemi önerir misiniz ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı