6000 TL'ye RX 580 ve Ryzen 5 3600 sistem tavsiyesi

Kelemen

Hectopat
Daha fazla  
RX 580 ve Ryzen 5 3600 bulunan bir sistem toplamak istiyorum bütçem 6000 TL.

Başlıca sorularım şunlar;
1- Bu parçalar ile 6000 TL bütçeli sistem toplanabilir mi?
2- Bunların yanına bütçe aşılmadan hangi parçalar alınmalı?
3- AAA seviye oyunlarda, grafikler en düşük ayarlarda, 30 FPS altına düşmeden bu sistem kaç sene idare eder?
4- ılerleyen zamanlarda ekran kartını RTX 2060 veya RTX 2070'e geçiş yapabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

3- AAA seviye oyunlarda, grafikler en düşük ayarlarda, 30 FPS altına düşmeden bu sistem kaç sene idare eder?
4- ılerleyen zamanlarda ekran kartını RTX 2060 veya RTX 2070'e geçiş yapabilir miyim?
Hocam bu bütçeye i3 10100F+RTX 2060 takılabilir.

Öncelikle Ryzen 5 3600'e ileride RTX 2060 takabilirsin sıkıntı olmaz ancak şu anda bu bütçeyi şöyle bir 500 lira arttırdığınızda şu an da takabilirsiniz. Bütçe arttıramam diyorsanız gene RX 580 tavsiye etmem. Daha yeni nesil kartları araştırın.

Öncelikle Ryzen 5 3600'e ileride RTX 2060 takabilirsin sıkıntı olmaz ancak şu anda bu bütçeyi şöyle bir 500 lira arttırdığınızda şu an da takabilirsiniz. Bütçe arttıramam diyorsanız gene RX 580 tavsiye etmem. Daha yeni nesil kartları araştırın.
Bu konulara uzağım. 6500 bütçe ile bana RTX 2060'lı sistem önerebilir misiniz? RAM, kasa ve özellikle ana kart hakkında hiçbir bilgim yok maalesef.

2 tane
Hocam dilerseniz anakartı b460m yapıp ssd'yi 240 gb yapabilirsiniz.
Bu şekilde de değiştirebilirsiniz hocam.

Bu sistem AAA oyunlarda beni düşük grafiklerde 30 fps altına düşmede, tahmini olarak ne kadar idare eder?
Hocam şuan bu sistemle oyunları ultra grafiklerde 1080p60fps hatta 60 FPS'in üstünde rahat 2-3 yıl idare eder.
Bu sistem AAA oyunlarda beni düşük grafiklerde 30 fps altına düşmede, tahmini olarak ne kadar idare eder?
2-3 yıl sonrada medium grafiklerde rahat 60 fps alırsınız diye düşünüyorum.

Ben sistemlerden hiç anlamam. Paramı çöpe atmak istemiyorum. Forumlarda araştırdığım kadarıyla ısınma problemleri olduğu söyleniyor. Yanlış bilgi mi bunlar? Sizce almalı mıyım yoksa GIGABYTE marka mı tercih edeyim?
2 tane

2 tane
Anakartı değiştirmemin faydaları neler olur? Çok gerekli midir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı