6000 TL'ye Sistem Toplama

k8gersky

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Ekran Görüntüsü (95).png

HDD'yi 1TB yapıp anakartı daha üst bir model alabilirim.

Merak ettim gerçekten, 2TB'de ne saklayacaksınız. Ben olsam sanırım 250gb ssd alırım. ( SSD TARAFINA +100 TL HDD -400TL ). Amd ekran kartı alacak isem; işlemciyi de amd tercih eder. Amd Ryzen 2600 alırdım. ( İşlemci tarafına -200TL ) Artan parayla x470 Gaming anakart alırdım veya x370 Gaming. Ramleri de 3000mhz veya 3200 mhz e çıkarırdım.

Çünkü; HDD yi 1 veya 2 ay sonra alıp takıp depolama yapabilirsin. Ama anakart sürekli değişmez.

Uzman değilim sadece bencesi belki benimkide hata olabilir.
Dipnot2; Artı olarak yine sistem böyle kalsa bile HDD almaz onun yerine 3000/2800 olan SSD'lerden alırdım.

Sistem güzel gözüküyor intel için :) Sisteminizdeki aerocool marka Kasayı ben de almayı düşünüyorum. İçindeki psu kaliteli midir? hava akımı iyi midir?

Merak ettim gerçekten, 2TB'de ne saklayacaksınız. Ben olsam sanırım 250gb ssd alırım. ( SSD TARAFINA +100 TL HDD -400TL ). Amd ekran kartı alacak isem; işlemciyi de amd tercih eder. Amd Ryzen 2600 alırdım. ( İşlemci tarafına -200TL ) Artan parayla x470 Gaming anakart alırdım veya x370 Gaming. Ramleri de 3000mhz veya 3200 mhz e çıkarırdım.

Çünkü; HDD yi 1 veya 2 ay sonra alıp takıp depolama yapabilirsin. Ama anakart sürekli değişmez.

Uzman değilim sadece bencesi belki benimkide hata olabilir.
Dipnot2; Artı olarak yine sistem böyle kalsa bile HDD almaz onun yerine 3000/2800 olan SSD'lerden alırdım.
Altına imzamı atarım.
Hocam buna neden bu kadar takıldınız anlamadım. İşim gereği depolamanın benim için önemi var. Sırf daha hızlı olsun diye 250 gb SSD alıp harici harddisk mi taşıyayım.
Sistem güzel gözüküyor intel için :) Sisteminizdeki aerocool marka Kasayı ben de almayı düşünüyorum. İçindeki psu kaliteli midir? hava akımı iyi midir?
Kasa seçimini pek bilinçli yapmadım, yapamadım açıkcası pek bir bilgim yok. :)

Eğer RAM i 8 e düşürelim ve HDD koymayalım daha sonra alabilir eklerim derseniz 1070 Ti lı bir sistem toplayabiliyorum.
HDD olması gerekli 2TB olmasada 1 TB olabilir.
Bilgisayarı toplama amacınızı söyler misiniz? Neyi ne şekilde kullanacaksınız, neler yapacaksınız?
Ona göre sistem tavsiye edelim. Monitör var mı yoksa eklenecek mi?
Büyük ölçüde oyun oynayacağım bazen müzik dinleyeceğim. Word, Excel ,Powerpoint gibi basit programlar kullanacağım.
Bilgisayarı toplama amacınızı söyler misiniz? Neyi ne şekilde kullanacaksınız, neler yapacaksınız?
Ona göre sistem tavsiye edelim. Monitör var mı yoksa eklenecek mi?
Fakat herşeyi ayrı sitelerden alamam ekran kartı hariç aynı siteden olmalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı