6000TL sistem toplama

Bütçe
5700-6300TL

Mojave

Centipat
Arkadaşlar öncelikle merhaba, 6000TL bütçeyle (biraz esnetebilirim) bir sistem toplamam gerekli. İş yapıp (çizim, analiz, render) oyun (FiveM, Valorant, ETS2MP, Warzone, Faceit tarzı çevrimiçi oyunlar) oynayacağım. Karışık sitelerden toplama imkanım var. @fryzen hocamın tavsiye sistemiyle biraz oynayarak ortaya şöyle bir sistem çıkardım:
⦁ AMD Ryzen 5 3600 (1280TL-sitem)
⦁ Gigabyte B450M DS3h (600TL-netsipariş)
⦁ Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz CL15 (e-diye) (310TL-DFS) (2 adet)
⦁ Sapphire RX 5600XT Pulse 6 GB (2460TL-sanalmarketim)
⦁ Kingston A2000 500GB NVMe (600TL-netsipariş)
⦁ Aerocool cylon Pro 600W 80+ (cylon PSU) (630TL-Teknobiyotik)
Sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Başka bir parça tavsiyeniz varsa o şekilde değiştirebilirim. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem amacın için çok güzel olmuş yalnız o işlemcinin stok soğutucusunun yeterli olmadığını düşünüyorum. Snowman T6 gibi bir soğutucu alırsan iyi olur, ayrıca kasaya ilave kasa fanı takabilirsin.

Kasanın hava sirkülasyonu iyi değil.

Corsair Spec Delta ile değişmesini öneriyorum.

Gerisi iyi. RAM'i de ayrı ayrı almak yerine kit alın.
Kit halinde daha ucuza geliyormuş, öyle alacağım. Attığınız kasaya da bakacağım, halihazırda fanlı gelmesi benim için iyi olur. Teşekkür ederim.

Kasanın hava sirkülasyonu iyi değil.

Corsair Spec Delta ile değişmesini öneriyorum.

Gerisi iyi. RAM'i de ayrı ayrı almak yerine kit alın.
Kit olarak almak mantıklı ama o kasa o fiyata bence pek mantıklı değil. High Power Element Smart 650W ve Sharkoon RGB Flow alınması daha mantıklı kasa için bütçe yükseltilecekse.
@XİOAMİ FANI O ekran kartı 450TL daha pahalı. Bütçe yükseltilse bile ben olsam 5700 alırdım.

Corsair Spec Delta tavsiye etmem. Bu kasa şık durduğu kadar hava akışı pek iyi seviyede değil. MB511 ya da Dark Guardian Pro öneririm, bu fiyat aralığında. Ayrıca MB511'de indirim var bence kaçmaz.

İndirim var demişsin ama stokta yok:)

Corsair Spec Delta tavsiye etmem. Bu kasa şık durduğu kadar hava akışı pek iyi seviyede değil. MB511 ya da Dark Guardian Pro öneririm, bu fiyat aralığında. Ayrıca MB511'de indirim var bence kaçmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı