6000TL'ye işlemci ve anakart önerisi

Bütçe
6000

LogFelix

Hectopat
Daha fazla  
İyi Sosyaller, önceki kullandigim anakarti bozulmasi ile yeni anakart alacağım. Önceki işlemcim i3 12100F Intel soketleri surekli değiştiği için bu işlemcinin uyacagi anakarti almak yerine AMD 5. nesil soketli bir işlemci almak mantikli geldi. Şu anki bütçem 6bin. Daha üstüne de cikmam cok zor. Bu fiyata düşündüğüm ürünler iyi mi?

Ekran kartim Radeon 6650XT.

Anakart: Asus Prime B450M-K II AMD B450 4400 MHz (OC) Soket AM4 mATX Anakart

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz AM4 32 MB Cache 65 W
Önerilere aciğim ama bütçe bu düzeyde ve üstü zor olur. İyi Sosyaller.

B450MK veya B550MK alınabilecek en ucuz ve sağlam anakartlardan. Bunların herhangi birini sıfır almanız mantıklı. Ben ikisinden de aldım daha evvel.
5000 serisi ile devam edecekseniz B550 öneririm. CPU'yu daha fazla düşüremezsiniz zaten. İşlemciyi 2. El bakıp sıfır B550 edinin bence. İlla 0 olacaksa bütçeyi bükmeyecek en iyi parçalar bunlar.

B450MK veya B550MK alınabilecek en ucuz ve sağlam anakartlardan. Bunların herhangi birini sıfır almanız mantıklı. Ben ikisinden de aldım daha evvel.
5000 serisi ile devam edecekseniz B550 öneririm. CPU'yu daha fazla düşüremezsiniz zaten. İşlemciyi 2. El bakıp sıfır B550 edinin bence. İlla 0 olacaksa bütçeyi bükmeyecek en iyi parçalar bunlar.
anladim ama inceledikten sonra benim koydugum işlemcinin stok fani bile yokmus, stok fanli almaya calisirsam bu sefer daha fazla zorlayacak. kısacası beni cok sıkıntıya sokmayacak f/p bi sogutucu ya da stok fanli işlemci bulabilir misiniz ?

bu iki anakart arasinsa ne gibi bi fark var yani b550 i aksam ne kazanirim?

DeepCool cg540 kasayi kullanıyorum anakartlar uyar mi?​

bu iki anakart arasinsa ne gibi bi fark var yani b550 i aksam ne kazanirim?

B550 çok daha ileriye dönük. 4 bellek slotlu ve M.2 2 tane.
Ama en önemlisi PCI 4. 3000 ve 5000 serisi cpular destekliyor bunu. Performans fark ediyor biraz daha.
Parayı bir kere vermek adına alınabilir. Fakat bütçeniz az. B450 devam etmek gerekli.

İşlemci konusu da 0 olarak zor, eskidiler sonuçta 0 piyasada daha ucuzunu bulmak zor. 2. el param güvende olan ilanlara bakın. Genelde kutuları dahi oluyor işlemcilerin. Sıfır bayağı zor. Yoksa Ryzen 5 3600 bakacaksınız. Bu işlemci GPU'nuzu kaldırır ama 12100F'den daha üstün bir oyun performansı yok. Anlamı kalmıyor gibi alımının.
2. el anakart almak başa bela fakat işlemci test edildikten sonra sorun yaşatmıyor anakartlar gibi.
Daha önce 2200G, 3100, 3600, 5500, R7 5800X gibi pek çok model aldım. Daha sıfır almadım.

DeepCool cg540 kasayi kullanıyorum anakartlar uyar mi?​

Adında M olan anakartlar M-ATX. Yani sığarlar ve uyarlar.

B550 çok daha ileriye dönük. 4 bellek slotlu ve M.2 2 tane.
Ama en önemlisi PCI 4. 3000 ve 5000 serisi cpular destekliyor bunu. Performans fark ediyor biraz daha.
Parayı bir kere vermek adına alınabilir. Fakat bütçeniz az. B450 devam etmek gerekli.
soylediklerinden sonra b550 anakartini almaya karar verdim ileriye donuk olmasi ile biraz daha yukliseltebilirim.

şu linkteki ürün alinir mi cevabina gore siparis edicem

İşlemci konusu da 0 olarak zor, eskidiler sonuçta 0 piyasada daha ucuzunu bulmak zor. 2. el param güvende olan ilanlara bakın. Genelde kutuları dahi oluyor işlemcilerin. Sıfır bayağı zor. Yoksa Ryzen 5 3600 bakacaksınız. Bu işlemci GPU'nuzu kaldırır ama 12100F'den daha üstün bir oyun performansı yok. Anlamı kalmıyor gibi alımının.
burdaki 0 olarak zor eskidiler dedigin şeyi anlayamadım fiyati olarak mi sıfır ucuza bulamam diyorsunuz yine ilk attigin işlemciyi alicam 2. el almaktansa sifir olsun onlarla pek uğraşmak istemiyorum stok fani gelmedigi için işlemciye fan lazim olucak onun içinde

bu fan yeterli olur mu?

fan sıkıntı cikarmaz degilm mi ekran kartina veya ramlere?
yani hem kasaya hem anakartta bir sorun cikarir mi?

yardimlarin için de teşekkür ederim son söylediklerine de göre bu aksama dogru siparis gecicem. iyi sosyaller

bu fan yeterli olur mu?

fan sıkıntı cikarmaz degilm mi ekran kartina veya ramlere?
izyco ve parolapara ile baya cashback oluyordu galiba gaming gen de onlar hala gecerli ise bu fanin mini değil de se olanini alirim diye dusunuyorum bir bilginiz var mi acaba veya önerdiginiz bir sogutucu

Son düzenleme:
oylediklerinden sonra b550 anakartini almaya karar verdim ileriye donuk olmasi ile biraz daha yukliseltebilirim.

şu linkteki ürün alinir mi cevabina gore siparis edicem
Ben kendim ASUS tercih ettim. Gigabyte olan kartı daha önce satın almadım kendime. Çevremde var insanlar kullanan bir sorun yaşamıyorlar. ASUS olanda ARGB header vs koymuşlar ilginizi çekerse.

burdaki 0 olarak zor eskidiler dedigin şeyi anlayamadım fiyati olarak mi sıfır ucuza bulamam diyorsunuz yine ilk attigin işlemciyi alicam 2. el almaktansa sifir olsun onlarla pek uğraşmak istemiyorum stok fani gelmedigi için işlemciye fan lazim olucak onun içinde
Sıfır üretimi olmadığı için fiyatları arttı. Baya fiyat farkı var.
2. elde pinleri sağlam olduktan sonra işlemci sorun yaratmıyor. Test edilince gösteriyor kendini. Tamamen sizin tercihiniz.

izyco ve parolapara ile baya cashback oluyordu galiba gaming gen de onlar hala gecerli ise bu fanin mini değil de se olanini alirim diye dusunuyorum bir bilginiz var mi acaba veya önerdiginiz bir sogutucu
Bunun 2 fanlısını aldım daha yeni arkadaşıma. 3600X ile kullanıyor. Stock fan asla soğutmuyordu işlemciyi bu fan soğutabiliyor.
Arkadaşım anakart olarak B450MK kullanıyor. Belleklere değmiyor ama değme durumunda fanı az yukarı kaldırma şansınız var sizin bellekler iriyse.
Kasa olarak çok eski bir kasa kullanıyor onun içine de sığdı. Sizin yazdığınız kasanın ölçülerine baktım. Kasaya sığıyor. Fotoğraf atamıyorum şuan fakat ekran kartından uzak. RAM'Lere yakın ama ramlere temas etmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı