600W 80+ Bronze güç kaynağı yeterli mi?

Xochi_

Hectopat
.

Elimde bu güç kaynağı var acaba 600 Watt'ın tamamını verebiliyor mu? Outervision sitesinden toplayacağım sistemin hesaplamasını yaptım. Load wattage 533W olarak gözüküyor sizce elimdeki PSU yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağın sistemi yazarsan daha rahat yardımcı olabiliriz. Genelde gerçek olmuyorlar yani en çok tüketeceği değeri veriyorlar ki her zaman tam güç çalışmazlar.

Ryzen 5 3600X işlemci alıp scythe fuma ile birlikte 4.4GHz overclock yapmayı düşünüyorum. Uygun bulabildiğim bir RX 5700XT modelini tercih edeceğim anakart olarak da B550 anakartların çıkmasını bekliyorum. 8x2 16 3600MHz RAM ve kasa olarak da FSP cmt 230 düşünüyorum. Elimde 1 adet SSD ve 2 adet 5400RPM HDD var.

Dostum bence o sisteme o kasa yakışmaz. Bu ya da bu PSU daha iyi olacaktır. B550 beklemek iyi olabilir aslında ama bulabilirsen indirimde bir parça al derim. İşlemciyi 3600'e düşürebilirsin O.C. çok performans artırmıyor oyunlar için AMD tarafında. Eğer almadıysan soğutucuyu bu soğutucuyu öneririm. RAM konusunda 3600MHz bence 15 bin TL civarı bütçelerde düşünülmeli şu an toplam bütçe verirsen yardımcı olabilirim.

Dostum bence o sisteme o kasa yakışmaz. Bu ya da bu PSU daha iyi olacaktır. B550 beklemek iyi olabilir aslında ama bulabilirsen indirimde bir parça al derim. İşlemciyi 3600'e düşürebilirsin O.C. Çok performans artırmıyor oyunlar için AMD tarafında. Eğer almadıysan soğutucuyu bu soğutucuyu öneririm. RAM konusunda 3600MHz bence 15 bin TL civarı bütçelerde düşünülmeli şu an toplam bütçe verirsen yardımcı olabilirim.

Scythe fuma 2 Arctic 34e-Sports Duo'dan birkaç gömlek üstün bir soğutucu 400TL civarı bir fiyata buldum yakın zamanda alacağım büyük ihtimalle 2060 Super ekran kartı alıp Ryzen 5 3600 işlemci tercih ederim. Eğer Teknobiyotik stoklarına tekrar gelirse Aerocool Airhawk Duo almayı düşünüyorum. RAM'leri de fırsatları takip edip duruma göre değerlendireceğim. İlginiz için teşekkürler.

Scythe fuma 2 Arctic 34e-Sports Duo'dan birkaç gömlek üstün bir soğutucu 400TL civarı bir fiyata buldum yakın zamanda alacağım büyük ihtimalle 2060 Super ekran kartı alıp Ryzen 5 3600 işlemci tercih ederim. Eğer Teknobiyotik stoklarına tekrar gelirse Aerocool Airhawk Duo almayı düşünüyorum. RAM'leri de fırsatları takip edip duruma göre değerlendireceğim. İlginiz için teşekkürler.
Fuma 1 sanmıştım kusura bakmayın :). Airhawk Duo gayet iyidir mantıklı bir seçim. Hayırlı olsun şimdiden :).

Göndereceğim linkte size mevcut donanımınız için PSU hesaplama tablosu mevcut. Ancak burada sizdeki PSU'nun resmi sitesindeki verileri dikkate almanızı öneririm. Uygun bir kullanım için ideal ancak overclock yaparsanız istediğiniz performansı alıp alamayacağınız PSU ile ilgili dökümanlarda mevcuttur.

Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision

Hesaplamayı buradan yapmıştım overclock yapıldığında 570W OC'siz 504W gözüküyor.
Fuma 1 sanmıştım kusura bakmayın :). Airhawk Duo gayet iyidir mantıklı bir seçim. Hayırlı olsun şimdiden :).

Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı