600W Xigmatek x-calibre PSU Isınma Sorunu

Shadow99

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
DHL Hava İhracat Stajyeri
Başlıkta da dediğim gibi psu ısınıyor nedenini bilmiyorum. Bugün media markt'tan psu aldım 600w-700w arası bir şey bakıyordum ben de 600w xigmatek x-calibre psu aldım. Kasa mid tower olduğu için takarken kabloları sığdırmak zahmetliydi ama yine de taktık çok şükür derken bi de deneme sürüşü yapalım dedik ve bi baktım 300w olan eski psu'm gibi bu da ısınıyor. Üstelik ilk günden !!! Hemen netten pc güç kullanımını tekrar hesapladım ki 300-400 watt arası bir şey çıktı halbu ki psu 600w! Bu nasıl olur arkadaşlar ben anlamadım bu işi var mıdır çözümü? Çok sinir bozucu psu'nun bu değerlerde dahi ısınması.

Not: Sadece oyunlarda ısınıyor.

Sistemim:

i3-3220 cpu
gtx asus strix 750 ti
4+8 gb (12Gb) ram
500 gb hdd 7.2k rpm

Belirttiğiniz şekilde PSU nun ısınması sağlıklı olarak anlaşılamaz eğer kasanız küçük ise ve kablolama düzgün bir şekilde yapılmamışsa kısaca kasa içi hava sirkülasyonu iyi değil ise normal olarak kasanın ısınması kaçınılmaz. Son olarak yan kapağı açıp kasa çalışır vaziyette iken PSU nun yan tarafına bir dokunun en azından direkt PSU ile temas etmiş olup ısınıp ısınmadığını anlayıp karar verebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı