60Hz monitör mü yoksa 75Hz monitör mü?

Uğur Çelebi

Decapat
Başlıkta da görüldüğü üzere bu 2 farklı Hz değerinin arasındaki farkı biz gözümüz ile fark edebilir miyiz? 144 Hz ile 60 Hz gibi olmasa da hatrı sayılır bir performans artışı olur mu?

Çözüm
Ama 144Hz alinacaksa 144 FPS verebilecek sistemde lazim. Yani sadece monitör odakli bakmayin. Sizin dediniz ferrari almak degil şahine modifiye yapmak gibi olur yoksa.
Ya usta 144 Hz ve 144 FPS mantığıyla bakmayın şu işe. Monitör yıllarca kullanılan bir bileşendir. İleriye dönük alınırsa çok iyi olur.
Hocam bana bu mesajınızın bildirimi gelmemiş, öyleyse bütçenize hangisi rahat geliyor ise onu alın. Monitörün yenileme hızını arttırmanızda yardımcı oluruz isterseniz.
Başlıkta da görüldüğü üzere bu 2 farklı Hz değerinin arasındaki farkı biz gözümüz ile fark edebilir miyiz? 144 Hz ile 60 Hz gibi olmasa da hatrı sayılır bir performans artışı olur mu?
Fark olacaktır elbet ama göz bunu ne kadar algılar bilemem. Mağazalarda deneyimleme şansınız olabilir. Sosyalde daha önce farenin kullanımında bile akıcılığın arttığını söyleyen birisi olmuştu. Ama iki monitörün de modelini verirseniz daha iyi karşılaştırma yapabiliriz.

Kardeşim 75 Hz monitörde kesinlikle farkı hissedersin. Eğer fiyat farkı çok fazla yoksa 75 Hz monitör alman daha mantıklı.

Alınacaksa 144 ve üstü alınmalı. 60 Hz monitörlerin çoğu 72 Hz ve civarına çıkabiliyor.
Aynısını ben de yazacaktım. Günümüzde monitör ya 1440p ya 2160p ya da 120hz ve üzeri alınmalı. 75Hz ile 60Hz arasındaki fark 75Hz ile 120 Hz arasındaki farktan defalarca daha etkisiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…