Çözüldü 60Hz'de çalışıp 144Hz'de kapanan XFX RX 6600 XT

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

313152

Hectopat
Selam. PC'm de bir süredir yaşadığım problemle ilgili uzun süren bir çaba sonucu sorunu neredeyse bulmuş bulunmaktayım. fakat çözüm ihtiyacım var.
PC'de oyun oynarken Ekran kartım ve işlemci sıcaklıklarım 80 dereceleri görüp bilgisayarım önce oyunu sonra bilgisayarı kapatıyor hiçbir uyarı vermeden.
BIOS ayarlarından tutun, Undervolt'a kadar her şeyi denedim. Sonra kasamı arkadaşımın yanına götürüp parçaları ona takıp denedik ve her şey normal çalışıyordu. Bunun üstüne ayrıca arkadaşımın evinde kasayı tekrar kurup olduğu gibi denedik ve sıcaklıklar 77 dereceyi hiç geçmedi. İki sistem arasında ki tek farklılık monitördü. Arkadaşımın monitörü 60 Hz benimki 144Hz. Eve getirdiğimde kasayı Hertz'i 60'a çektiğimde her şey yolundaydı.

Özetle sorun: XFX RX 6600XT ekran kartı 60 Hz'de ısınmadan ve PC'yi kapatmadan çalışabilirken 144Hz'e alınca görüntüyü PC yine 80+ derecelere ulaşıp kapanıyor. PC'de soğutma ile ilgili bir sıkıntı yok 6+fan var ve macunları yenilendi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aylar geçti üstünden ama sorunu tespit edip çözdüm. Benzer sorun yaşayan arkadaşlar okursa ilerde diye yazayım ben yinede.
Sorun ekran kartının termal macunu bitmiş (muhtemelen içindeki çok dandikti) yeniledim ve sıcaklık değerleri aşırı derecede düştü 79 C'nin üstünü görmedim henüz. 79 C'de aşırı zorladığımda çıktığı bir değer oldu. Bilgisayarın kapanmasına sebep olan şey ekran kartının aşırı derece ısınmasıymış. Termal macun uyguladığım günden beri ne aşırı ısındı ne de bilgisayar kapandı. Ayrıca bilgisayar en ufak oyunda bile uçak kaldırıyormuş gibi fan çalıştırıyordu şimdi tüm fanlar sistem açılışında nasılsa en ağır yükteki oyunda dahi stabil yavaş bir şekilde çalışıyor çünkü kasanın soğutması yeterli.
Aylar geçti üstünden ama sorunu tespit edip çözdüm. Benzer sorun yaşayan arkadaşlar okursa ilerde diye yazayım ben yinede.
Sorun ekran kartının termal macunu bitmiş (muhtemelen içindeki çok dandikti) yeniledim ve sıcaklık değerleri aşırı derecede düştü 79 C'nin üstünü görmedim henüz. 79 C'de aşırı zorladığımda çıktığı bir değer oldu. Bilgisayarın kapanmasına sebep olan şey ekran kartının aşırı derece ısınmasıymış. Termal macun uyguladığım günden beri ne aşırı ısındı ne de bilgisayar kapandı. Ayrıca bilgisayar en ufak oyunda bile uçak kaldırıyormuş gibi fan çalıştırıyordu şimdi tüm fanlar sistem açılışında nasılsa en ağır yükteki oyunda dahi stabil yavaş bir şekilde çalışıyor çünkü kasanın soğutması yeterli.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı