610M Performans kaybı

Rahmi34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bundan 5 yıl önce eski pentium sisteminin güncel oyunlarda sıkıntıları sebebiyle bir notebook aldım. Bütçe sıkıntı olduğu için eski sistemi ilk aldığım zaman ki gibi güçlü olmayacaktı ama aldım. 2500 TL'ye modelini tam hatırlamadığını Asus'un notebookunu aldım. Sistem özellikleri;
-i5 2450m CPU
-Gtx 610m GPU
-4 GB 1600 MHz ddr3 RAM
-Windows 7 ( 10'a yükselttim )
Sistemi ilk aldığımda MW3, Crysis 2 gibi oyunları HIGH ayarlarda 60 FPS stabil çalıştırıyordu. Sisteme kardeşim yüzünden bir çok virüs bulaştı. Defalarca format atıldı. Artık ETS2'de en düşük ayarlarda 40 FPS'yi geçmiyor. BF3'te 30 FPS'yi alamıyor. Sistemin toplanmış olabileceğini düşünüp (En büyük hatamdır diğer sistemi 7 yıl hiç temizlenmeden kullandım ve içeriden neler çıktı inanamazsınız :D ) Sistemin arka kapağındaki vidaları sökmeye çalışırken vidaların eğreltilmiş olduğunu gördüm. Hiçbir şekilde açamadım. İlk sistemimi toplayan aile dostumuzun yanına gittim. Kırmadan açamayız dedi. Ne yapmalıyım?

Sistemin toplanmış olabileceğini düşünüp (En büyük hatamdır diğer sistemi 7 yıl hiç temizlenmeden kullandım ve içeriden neler çıktı inanamazsınız :D ) Sistemin arka kapağındaki vidaları sökmeye çalışırken vidaların eğreltilmiş olduğunu gördüm. Hiçbir şekilde açamadım. İlk sistemimi toplayan aile dostumuzun yanına gittim. Kırmadan açamayız dedi. Ne yapmalıyım?
Bu kısmı anlamadım.Ekran kartı driver larını güncellediğinizden eminseniz kasma ya da düşük fps normal.Çünkü her geçen sene grafik motorları yenileniyor ve eski sistemler yetersiz gelmeye başlıyor ve sizin kullandığınız ekran kartı çok eski sorun bu olabilir.Laptop fanını temizlemeyi unutmayın.

353 sürücüsü yüklü şu an. Son sürüme geçecektim ama sürekli hata verip durdu. Evet arka kapağını açamadığım için temizleyemiyorum :D

Buna benzer bir toz olabilir.Düşük fps sebebi bundan ötürü olabilir.Kırılıp açılmalı mı bilemiyorum.
ef7d6f60be4582da8561c88b046b2a42.jpg

İçerde ayrı bir toz kalıbı devleti kurulmuştur büyük ihtimalle ve bilgisayarınız soluk alıp vermede zorluk çekiyor olabilir :D Vidayı kırdıktan sonra yerine başka vida tutturulabilecekse, açıp temizleyin. Tutmayacaksa da temizleyin bence bilgisayarın sağlığı açısından daha iyi olur farklı yollarla orayı bağlamayı denersin.
Termal macun yenilemesi de iyi gelebilir bilgisayarına.
Güncel sürücüleri kullanmaya çalış bilgisayarında.

Teşekkür ederim. Eski masaüstü bilgisayarımın CPU soğutucusunun metal kısmı da aynen böyle tozlanmıştı. Zaten bir işe yaramaz deyip içindeki eski bir AMD saphire ekran kartını makasla PCB sini kestim. Keşke kesmeseydim. Bundan 20 sene sonra tarihi eser olarak iyi para ederdi :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı