62 OBP İle bilgisayar mühendisliği kazanılabilir mi?

Açık lise maceramı 62 puan ile tamamladım. Hedefim bilgisayar mühendisliği okumak. Peki bu OBP ile başarılı olabilir miyim?

Aslında OBP'yi halen tam olarak anlayabilmiş değilim. Eğer 62 puanım ile YKS'de bütün konularda %100 net yapsam bile toplam alacağım puan 310.000 mu olacak?

Bu arada yaptığım ufak çaplı bir araştırma sonucunca bilgisayar mühendisliği bölümü için, üniversiteler genelde 400.000 ve üzeri puan istiyorlar. Yani bu hayalden vazgeçmeli miyim?

1738320514615.png

OBP puanının düşürmüyor üstüne puan ekliyor ama seninle aynı neti yapan biri olduğunda onun OBP'si daha iyiyse senin önüne geçiyor. Mesela ben 100.000 yapmıştım ilk girişimde OBP beni 117 civarına atmıştı geri, ama bu senin için bir engel değil düzenli çalışmayla kesinlikle istediğin bölüme istediğin yerde girebilirsin, asla vazgeçme!

Sana anlatayım OBP nedir. OBP 4 sene lisede aldığın puanların ortalamasıdır. OBP puanın sınava etkisi 0.6 dır yani OBP si 100 olan biri sınavda ekstradan 60 puan alır.
Aynı şekilde OBP puanın;
80 ise 48,
50 ise 30,
62 ise 37.2 puan fazladan alırsın yani OBP'si 100 olan birinden sadece 22.8 daha az puan alırsın.
Bütün soruları doğru cevaplarsan 537.2 puan alırsın.

400 puan sayısal istiyorsa bu sene olmaz çünkü sayısal matematikte hallolur FKB hallolmaz mezun bırakırsan iyi bir çalışmayla halledersin keyifli çalışmalar.(çünkü 4 ay kaldı)

Açık lise maceramı 62 puan ile tamamladım. Hedefim bilgisayar mühendisliği okumak. Peki bu OBP ile başarılı olabilir miyim?

Aslında OBP'yi halen tam olarak anlayabilmiş değilim. Eğer 62 puanım ile YKS'de bütün konularda %100 net yapsam bile toplam alacağım puan 310.000 mu olacak?

Bu arada yaptığım ufak çaplı bir araştırma sonucunca bilgisayar mühendisliği bölümü için, üniversiteler genelde 400.000 ve üzeri puan istiyorlar. Yani bu hayalden vazgeçmeli miyim?

Eki Görüntüle 2412438

Açık lise sınavları aşırı kolay hocam OBP'nin neden böyle?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı