6250 TL AMD sistem toplama önerisi

Bütçe
6250 TL

Shirobi

Femtopat
Öncelikle daha önce masaüstü bilgisayar toplamadım arkadaşlar. İlk defa masaüstü bir bilgisayar toplayacağım. Az çok markalar ve modeller hakkında bilgim var fakat montaj daha önce yapmadım. Monitörüm hazır, sadece sistem gerekiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikle daha önce masaüstü bilgisayar toplamadım arkadaşlar. İlk defa masaüstü bir bilgisayar toplayacağım. Az çok markalar ve modeller hakkında bilgim var fakat montaj daha önce yapmadım. Monitörüm hazır, sadece sistem gerekiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
İşlemciyi R5 3600 yaparak bu alınabilir. Montajı kendin yapmak istemezsen montaj hizmeti de alabilirsiniz.

galax markası ekran kartları hakkında çok az bilgim varda soğutma performansı nasıldır acaba ? Birde 500w psu ileride oc ile uğraşmak istersem yeterli olur mu acaba ?600w 80+ yükseltmesi var sanırım +150tlye değer mi sizce.

Galax markası ekran kartları hakkında çok az bilgim varda soğutma performansı nasıldır acaba? Bir de 500W PSU ileride OC ile uğraşmak istersem yeterli olur mu acaba? 600W 80+ yükseltmesi var sanırım +150TL'ye değer mi sizce.
Sistemdeki model soğutma olarak üzmez. Yani bir Asus ROG Strix etmez ama fiyatına göre gayet iyi bir karttır. 500W PSU ise bu bileşenlere OC de yapsan yeterli olacaktır. İlerde sisteme yükseltme yaparsam aynı PSU bana yetsin, güncelleme gereği duymayım dersen 600W da yapabilirsiniz.

İşlemciyi R5 3600 yaparak bu alınabilir. Montajı kendin yapmak istemezsen montaj hizmeti de alabilirsiniz.
R3 3300X gayet güçlü bir işlemci. Oyun konusuna yer yer 3600'ün önüne geçebiliyor tek CCX yapısı sayesinde. Ama render da yapılacaksa 3600 daha iyi olur tabii ki. Sadece oyun amaçlı ise 3300X seçili kalıp depolama arttırılabilir.

480GB Adata SU630 SSD ile değiştirmeyi düşünüyorum depolama kısmında gündelik kullanımda M.2'ye ihtiyacım olacağını pek sanmıyorum. Veya biraz bütcemi zorlayıp Kingston A2000 500GB SSD alabilirim. Şu an tam karar vermiş değilim.

480GB Adata SU630 SSD ile değiştirmeyi düşünüyorum depolama kısmında gündelik kullanımda M.2'ye ihtiyacım olacağını pek sanmıyorum. Veya biraz bütcemi zorlayıp Kingston A2000 500GB SSD alabilirim. Şu an tam karar vermiş değilim.
SU 630 kronik sorunlu bir SSD modeli. Bence şimdilik böyle alın ilerde 1TB HDD takarsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı