6250 TL'ye Sistem Toplama

sim0790

Kilopat
Kalite için kusura bakmayın ilk defa kalkışıyorum. Böyle bir şeye önerileriniz varsa alabilirim teşekkürler.
unknown.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözüm kanadı. İndirimi yakalarsan 1070 sistemi alabilirsin. 5250 TL. 1000 TL monitör alırsın.

SENTOR-1070 ARMOR / AMD RYZEN 5 1600 / MSI 1070 Ti ARMOR 8G / 8GB DDR4 / 1TB Disk / Gaming Bilgisayar | ITOPYA

Fazla anlamıyorum dediğim gibi ama AMD ye karşı çok önyargılıyım. 2007lerden falan geliyor ama bu tabii. Almışken iyi bir şey almak istiyorum endişem o.
Sistem belleği 8 GB, güç kaynağı kalitesiz ve ayrıca SSD yok. Bunun yerine 1060'lı bir sistem daha mantıklı. Ayrıca Zen+ işlemciler eşikteyken beklemek daha mantıklı.

Benim attığım sisteme bir yorumun var mı?

Sistem uyumsuz, Z370 chipseti 8.nesil işlemciler için, kasa için çok daha kaliteli alternatifler mevcut, Bellek yetersiz kalabilir 16 GB almak bana kalırsa daha mantıklı.

Daha iyi toplanabilir. Vatan dışında bir yerden alma şansınız var mı? Vatan'da mevcut indirimler var fakat güç kaynağı, kasa gibi ürünler için çeşitlilik az.

Sistem uyumsuz, Z370 chipseti 8.nesil işlemciler için, kasa için çok daha kaliteli alternatifler mevcut, Bellek yetersiz kalabilir 16 GB almak bana kalırsa daha mantıklı.

Daha iyi toplanabilir. Vatan dışında bir yerden alma şansınız var mı? Vatan'da mevcut indirimler var fakat güç kaynağı, kasa gibi ürünler için çeşitlilik az.

Bütçeyi çok aşmamaya çalışıyorum ve dediğiniz gibi itopya ve vatan arasında 2 gündür gidip gelirken bugün indirimleri görmüşken kapatmak istiyorum bu meseleyi. Kalite vs. konusuna gelecek olursak şimdi ben bunu alırsam sorun çıkaracak bir parça var mı? Alternatif hepsinde mevcut her şeyde çok çeşit var ve kafam patlamak üzere 454646 tab arası gezmekten, incelemekten. Önerileriniz "kasayı şununla, öbürünü bununla değiştirirsen daha iyi olur" gibi olursa çok sevinirim.

Edit: Bellek konusunun farkındayım 1-2 ay sonra 2. bir 8gb alıp tamamlamayı düşünüyorum.

İsterse sıfırdan sistem toplarım. Ben ona fikir edinmesi için attım. İlla direk al demedim. Güç kaynağı dandik ise almaz. RAM sonradan eklenebilir. RAM para vermek yerine giderim işlemciyi yükseltirim. RAM kolay eklenebilen bir parça. SSD şart saten. Samsung 860 Evo 250GB alması lazım.

Bana göre 1070 istemiyorsa o zaman i5 8400, 1060, 16 GB RAM sistem toplayabilir. İlla ben de 16 GB RAM takıntısı var diyenlerden ise.

Anakart kalsın işlemciyi değiş diyorsunuz yani öyle mi? Bu arada şimdi incelerken fark ettim dediğiniz gibi gerçekten önce i5 8400 ya da 8600k düşünüyordum 7700 ü indirimde görünce ekledim. Fark etmemişim teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı