63 derece KC3000 SSD sıcaklığı normal mi?

xKorza

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün Kingston KC3000 model SSD aldım. Kendi uygulamasından baktığımda boştayken 60 derecelerde çalışıyor. Bu sıcaklık değerli normal mi?

Screenshot 2025-06-24 004424.png

Screenshot 2025-06-24 005432.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Değil, boşu geçtim yük altında bile 60 derece üstü SSD diskler için riskli. Kasa nedir? Hava akışı veya SSD konumu kötü ise bu durum yaşanır.
Lenovo LOQ 82XV00NKTX. Ben SSD almadan önce burada yine konu açmıştım. Orada birisi bu kasanın 1 tane SSD girişi olduğunu yazmıştı ancak bu gün laptopu açtım ve 1 tane daha SSD girişi gördüm. Bunu direkt oraya taktım. Şimdi 2 tane SSD var laptopta. Bunu ana SSD yaptım ve derece attığım gibi.

Boşta 60 derece fazla. Kasanın havalandırması kötü olmalı. Yük altında/benchmark sırasında normal.
Eski SSD'de değerlerine hiç bakmadım o yüzden bir şey diyemiyorum.
Laptop için gayet normal değerler.
Hocam baktığımda boşta 30-50 arası olması gerketiği yazıyor.
Aynısı var bende. Chrome açık 41 derece.
Bende de Chrome açık ama yaklaşık olarka 10-15 tane sekme var bundan dolayı olabilir mi?

----

Şimdi bir test yaptım, bu sırada sıcaklık en fazla 74 oldu ama test bittikten hemen sonra 57 dereceye düştü. Test sonucu da aşağıda.
1750718288622.png

Son düzenleme:
Aynı cihaz bende de. Çok ısınan bir ssd bu. Kaç tane soğutucu denedim fanlı olan bile kâr etmedi. En son Amerika’dan pasif soğutucu getirttim öyle çözdüm işi. Ama benimki masaüstü bilgisayar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı