6300TL sistem önerisi

Bütçe
6300
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Çok ama çok talihsiz bir olay yaşadım. PCH'nin yeni 1660S'li sistemini aldım. Satın alma ekranı geçti falan derken her şeyi yaptım. Ama sonradan fark ettik ki sipariş geçildikten hemen sonra banka da bir sorun yaşanmış, sipariş gözükmemiş. Ben de ilk defa GameGaraj'dan alışveriş yapıyorum. 3 gün de süre vermişler aslında. Bu sabah süre dolmuş ve iptal edilmiş. Ben bu bilgisayarı aylardır istiyorum. Artık öyle bir seviyeye gelmişti ki masaya klavye mouse koyup bilgisayarı hayal ediyordum. Neyse... Bir şeyi çok isteyince olmuyormuş. Biraz duygulandım tabii. Asıl konumuza gelelim.
Ailem beni teselli için 5600 olan bütçemi 6300'e çıkarabileceğimi söyledi. Hazır sistem olma zorunluluğu var dostlar. Sistem tavsiyenizi bekliyorum.
Monitör hariçtir.
Aklımdaki 2 sistem:

Screenshot_20201215-170143.jpg

Screenshot_20201215-170136.jpg

Depolamayı dert etmeyin, Win 10'u yüklemek ve 1 2 dosya atmak dışında SSD'ye yük bindirmem, 1 ay geçmez 1TB HDD alacağım zaten. Ayrıca RX 5600XT Gaming MX nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu sistem o sistemi tokatlar. RAM 8 GB tek kötü yanı bu. Para biriktir, 1-2 aya kalmaz aynı RAM ‘den 1 tane daha al.

Dostum selam. Ben 2 ay önce itopyadan bir sistem topladım. Ve çok memnunum.

Burdaki linkte m2 ssd seçilmemiş. Fakat Kioxia m2 ssdyi seçip almanı tavsiye ederim. 2 aydır kullanıyorum cayır cayır. 3 saniyede kapanıyor. 6 saniyede açılıyor. Oynayamadığım oyun yok. Ki ben oyun için bile almadım. Resident evil remake serisini bitirdim. Full ayarlarda. onun dışında mühendislik programları, ve müzik programlarını kurdum kullanıyorum. Hala bi yavaşlama söz konusu değil. Bunun dışında kullandığım monitör de 1k civarında. Onu da bırakayım buraya

Toplamda 6.700'e denk geliyor. İstersen buyur.
İşlemcinin benchmark değerlerine de bakabilirsin. 3600la eşdeğer. 3600xle arasındaki tek fark sanal çekirdek sayısı. O da değer olarak çok oynamıyor. Fiyat performans işlemcisi. Ekran kartının karşılaştırmalarına da bakabilirsin. Ben çok çok memnunum. 16gb ram fazla dersen ki 400 lira fark koyuyor. 16 gb almanı tavsiye ederim. Ama fazla dersen ramden kısıp ekran kartını 8 gb yapabilirsin.

Ben bu sistemi yaklaşık 3 hafta gece gündüz araştırdım. Kesinlikle bu devirde bu fiyatlara alabileceğinin en iyisi gibi duruyor. Araştırmanı tavsiye ederim. Sorun olursa yine yazarsın. Monitör konusunda da, ben tercihi sana bırakıyorum. Ben monitörden de çok memnunum. Baya hoşuma gitti 24 inç olup ips panel ve freesync amd ile uyumlu olması
@reddvox Arkadaş monitör dahil değil demiş. Ayrıca 5500 TL'ye daha iyi sistemler toplanır.
Ben monitör tercihini katarak yaptım çünkü fiyatı bi tık aşıyor. İşlemciyi ya da ekran kartının gb'ını değiştirebilir. Ona kalmış ben kullandığım ve memnun kaldığım sistemi anlattım

@reddvox Keşke biraz daha araştırsaymışsınız :( . 1660S+i3 10100F, RX 5500 XT 4GB+R3 3100 ikilisini havada karada tokatlar.

MSI H410M-A PRO Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe X2

5565 TL

Attığın sistemde m2 ssd yok.
Attığın kasa oyuncu kasası ben rgb zaten istemiyordum. Ve corsairden çok memnunum. Ve Nvidiadan ziyade kasten amd seçtim zaten. Dediğim gibi memnunum. O yüzden sistem önerisi olarak attım. Attığın i3 işlemci 3.6 gHz 6mb önbelleği var. 3500x'te 3.6-4.2 gHz 35mb önbelleği var neye göre iyi ?
Attığın ekran kartı 2.360 lira. Müzik yapan insanım. Ekran kartının benim için bi önemi yok. Keşke yazdıklarımı okusaymışsın. Ben 1.800 liraya aldım 5500xt yi. Oynayamadığım oyun yok diyorum. Arkadaş isterse 1660 superle kombinler. Ben hepsini alsın demedim zaten dostum.
Attığım linkte ryzen 5 3100 mü gösteriyor bilmiyorum ama ben 3500x diye attım. Eğer yanlış attıysam affola.

Bu sistem o sistemi tokatlar. RAM 8 GB tek kötü yanı bu. Para biriktir, 1-2 aya kalmaz aynı RAM ‘den 1 tane daha al.
Sence parçaları tek tek alıp evde birleştirmek mantıklı mı? Ayrıca çıkar ise 7.1k ya kadar bütçeyi kabul etti annemler.

Sence parçaları tek tek alıp evde birleştirmek mantıklı mı? Ayrıca çıkar ise 7.1k ya kadar bütçeyi kabul etti annemler.
7K bütçede ayrı ayrı kaliteli parçalarla 2060 ve i5 10400F’li bir sistem toplanır. Şu an teldeyim. Birazdan PC’ye geçersem bir sistem toplarım.

Adata XPG Gammix D30 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 AX4U300038G16A-SR30 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe X2

7128 TL

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı