64 bit desteği olmayan işlemciye 64 bit kurulur mu?

Makaleler
1
Yer
Pripyat
Arkadaşlar sosyalde sistem özellikleri kısmında atılan ekran görüntülerine baktığımda 64 bit kullananların 64 bit işletim sistemi x64 tabanlı işlemci yazıyor. Bende sadece 64 bit işletim sistemi yazıyor.
Ekran Alıntısı.PNG

İşlemcim 64 bit desteklemiyor mu yani? Yoksa işletim sistemi sürümüyle falan mı alakalı?

Son düzenleme:
Kankam peki neden diğerlerinde x64 tabanlı işlemci yazıyor? Merak ettim açıkcası.
Açıkçası hiçbir fikrim yok diyebilirim. Şöyle bir araştırdım ancak bir şey bulamadım. Bir de Windows Ayarları'ndan Sistem kategorisinden Hakkında bölümüne bakar mısınız? Muhtemelen orada da aynısı yazacak ancak orada x64 tabanlı işlemci yazacak mı kontrol edebilirsiniz isterseniz. Ancak takılmanıza gerek yok.

Açıkçası hiçbir fikrim yok diyebilirim. Şöyle bir araştırdım ancak bir şey bulamadım. Bir de Windows Ayarları'ndan Sistem kategorisinden Hakkında bölümüne bakar mısınız? Muhtemelen orada da aynısı yazacak ancak orada x64 tabanlı işlemci yazacak mı kontrol edebilirsiniz isterseniz. Ancak takılmanıza gerek yok.
Sanırım sistem bilgisi kısmını diyorsunuz. Orada x64-based PC yazıyor. Fazla kafaya takılacak bir şey değil biliyorum ama merakımdan sormuştum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı