64 GB flash bellek exFAT mı yoksa NTFS formatında mı olmalı?

fethi gokce

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
EKRAN KARTI:gigabte eagle rtx3060 12GB İŞLEMCİ:İ7 12700K ANAKART:asus tuf gaming z690 plus wifi d4 RAM:gskill ripijaws 3600mhz cl18 (2x8) SSD:crucial p3 500gb KASA: xigmatek cockpit SIVI SOĞUTMA:coolermaster masterliquid ml240l
Meslek
öğrenci
SSD veya HDD modeli
kingston
Anakart
asus tuf gaming z690 plus wi fi d4
Merhaba arkadaşlar. 64 GB'lık bir tane flash belleğim var sadece format için kullanacağım. Sizce exFAT mı daha iyi olur yoksa NTFS mi?

Not: Biçimlendir kısmında ayırma birimi boyutu var o ne işe yarıyor ve onu kaç yaparsam daha iyi olur?

Cevaplarınız için teşekkürler :)

Ayırma birim boyutuna dokunmana gerek yok örneğin 4KB seçtin sen 3KB dosya da atsan 4KB yer kaplıyor format için önemli değil o kadar.
Dosya saklarken exFAT yap ama format atarken NTFS kalsın. (Windows formatı atacağını varsaydım)

Ayırma birim boyutuna dokunmana gerek yok örneğin 4KB seçtin sen 3KB dosya da atsan 4KB yer kaplıyor format için önemli değil o kadar.
Dosya saklarken exFAT yap ama format atarken NTFS kalsın. (Windows formatı atacağını varsaydım)

Evet Windows bilgisayara format atacağım ve sadece format için kullanacağım yani NTFS de kalsın diyorsunuz.

Evet NTFS'de kalsın UEFI ise GPT seç değil ise MBR seçmeyi unutma.

GPT yeni nesil sistemler için kullanılıyor diye biliyorum o yüzden GPT seçiyorum sistem özelliklerim imzada yazıyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı