65 - 70 bin TL'ye monitör dahil RX 9070 XT ve R7 9700X sistem tavsiyesi

Bütçe
65.000 - 70.000TL

Hunterr

Kilopat
Merhaba, bu fiyatlara başlıktaki gibi bir sistem toplamak mümkün mü? Hazır sistem olursa daha tercih sebebi olur, montaj konusunda tecrübeli değilim. Monitör de dahil olacak. 2K 144 Hz minimum tercihim.

Hazır sistemlere baktığımda hep R5 7500F kullanılmış. Oysa bu işlemcilerde ekran kartı güçlü olunca darboğaz sorunu yaşanabiliyor. Kendim özelleştirme yapmak istedim ancak parçalar uyumlu mu, soğutucu nasıl emin olamadım. Squad, FiveM, BF1 gibi işlemci ağırlıklı oyunlar oynayacağım. İşlemciyi özellikle bu bütçede istediğim şekilde toplamak mümkün mü? Aynı güçteyse alternatif de olabilir. Bir de soğutucusu yükte özellikle 65-70 dereceleri geçmeyen soğutucu tavsiye eder misiniz?

Son olarak en azından vade farksız 2 taksit olursa güzel olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu bütçeye monitör dahil tam istediğim kıvamda olmuş sistem ancak montaj sorununu çözmem gerekir.

Montaj sorunu yaşayacağım için zorlayarak monitöre ek 4-5k bütçe çıkabilirim sanırım sizce alttaki sistem alınır mı? Soğutucuyu bilmeden seçtim İncehesap üzerinde hem taksit seçeneği hem de montaj olduğu için avantajlı geldi.

1752141124883.png

Son düzenleme:
Bu bütçeye monitör dahil tam istediğim kıvamda olmuş sistem ancak montaj sorununu çözmem gerekir.

Montaj sorununu tanıdık bilgisayarcı varsa yaptırın yoksa da bilindik iyi bir yerde yaptırın.

Montaj sorunu yaşayacağım için zorlayarak monitöre ek 4-5k bütçe çıkabilirim sanırım sizce alttaki sistem alınır mı? Soğutucuyu bilmeden seçtim İncehesap üzerinde hem taksit seçeneği hem de montaj olduğu için avantajlı geldi.

Eki Görüntüle 2531680

Kasa kötü değiş onu hocam, bir de işlemci soğutucu benim attığım daha iyi 2 fanlı 7 bakırlı 7800x3D onunla soğutma da problem yaşarsın, onun dışında SSD benim attığım bir tık daha iyiydi geri kalan güzel. Ama biz 70 bine hem monitör hem kasa dizdik sen sadece kasa dizdin montajı o kadar dert etme yani 1000 TL maksimum verirsin toplatırsın yazık gerek yok.

Son düzenleme:
9070XT ve 7800x3D sisteme anakart parasında monitör alınmaz. Ya monitöre harcanacak bütçeyi artırın ya da işlemciden biraz kısın. Monitör sistemin belkemiğidir.

Çok da sorun değil, e-sporcu değilim profesyonel bir kariyerim yok. Bana akıcı bir hissiyat yaratsın; gecikme, ölü piksel vb. gibi sorunlar çıkartmasın yeterli. Yıllardır 60 Hz kullanan birisi için eşekten inip ata binmek gibi bir his olacak.

Çok da sorun değil, e-sporcu değilim profesyonel bir kariyerim yok. Bana akıcı bir hissiyat yaratsın; gecikme, ölü piksel vb. gibi sorunlar çıkartmasın yeterli. Yıllardır 60 Hz kullanan birisi için eşekten inip ata binmek gibi bir his olacak.
Mesele gecikme değil görüntü kalitesi.

Bütçeyi bir tık daha arttırarak ekran kartını Gigabyte modeli, SSD için ise yazma okuma hızı çok iyi görünüyor ancak DRAM olmadığı için daha farklı bir modele geçeceğim sanırım, var mı farklı bir öneriniz?

SSD Kioxia Exceria PRO 2 TB yaptım. Kasanın PSU da 3x8 pin ile uyuşmuyor sanırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı