65 bin TL laptop önerisi

TheSuburban

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. 60-65k gibi bir bütçem var ve şu laptoplardan (ASUS olan 2. el, garantisi 1+ sene devam ediyor ve 60k fiyatı) biri uygundur diye düşündüm ama açıkçası bilgime çok güvenmiyorum. Sizce hangisi daha iyi? Ya da bu bütçe için farklı bir öneri de alabilirim.

Merhaba. 60-65k gibi bir bütçem var ve şu laptoplardan (ASUS olan 2. el, garantisi 1+ sene devam ediyor ve 60k fiyatı) biri uygundur diye düşündüm ama açıkçası bilgime çok güvenmiyorum. Sizce hangisi daha iyi? Ya da bu bütçe için farklı bir öneri de alabilirim.
GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) Freedos Gaming Notebook | ITOPYA Bu daha mantıklı seçenek olur hocam. Ayrıca attığınız G17 alınmaz işlemcisinin performansından dolayı soğutma yetmiyor. Monster'dan uzak durun bir de.

GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) Freedos Gaming Notebook | ITOPYA Bu daha mantıklı seçenek olur hocam. Ayrıca attığınız G17 alınmaz işlemcisinin performansından dolayı soğutma yetmiyor. Monster'dan uzak durun bir de.
Hocam o G17'yi kullandım iki üç hafta falan, sürekli mavi ekran hatası verdi. Arkadaşımdan aldığım için geri verdim. Dediğiniz sorundan mı kaynaklıydı bilmiyorum. Monster'ı neden önermiyorsunuz? Bu arada önerdiğiniz makine de çok iyi gibi. ama 17.3 inch olmaması üzdü. Çünkü o G17'yi kullandığımda 17.3 inch çok iyiydi.

Evet sizin önerdiğiniz daha iyi gibi sanki. Hem ekranı daha büyük ve yenileme hızı daha yüksek hem işlemcisi hem de rami daha güçlü. Ama markayı ilk defa duyuyorum ben. Bilginiz var mı bu markayla alakalı?

Şu şekilde karşılaştırma olarak bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam o G17'yi kullandım iki üç hafta falan, sürekli mavi ekran hatası verdi. Arkadaşımdan aldığım için geri verdim. Dediğiniz sorundan mı kaynaklıydı bilmiyorum. Monster'ı neden önermiyorsunuz? Bu arada önerdiğiniz makine de çok iyi gibi. Ama 17.3 inch olmaması üzdü. Çünkü o G17'yi kullandığımda 17.3 inch çok iyiydi.

Evet sizin önerdiğiniz daha iyi gibi sanki. Hem ekranı daha büyük ve yenileme hızı daha yüksek hem işlemcisi hem de RAM'i daha güçlü. Ama markayı ilk defa duyuyorum ben. Bilginiz var mı bu markayla alakalı?

Şu şekilde karşılaştırma olarak bakabilirsiniz.

Kalite olarak Aorus daha iyi. Slayer modelin işlemcisi daha güçlü, paneli daha iyi ve 32 GB RAM'e sahip.

Yani evet Gigabyte sonuçta ama işlemci ve ram de önemli ve ekran boyutu cidden fark ediyor oyun oynarken. Siz olsanız hangisini alırdınız kendinize?

Yani evet Gigabyte sonuçta ama işlemci ve RAM de önemli ve ekran boyutu cidden fark ediyor oyun oynarken. Siz olsanız hangisini alırdınız kendinize?

Ben şahsen Slayer modeli alırdım.

Özelliklere bakacak olursak evet dediğiniz daha iyi.Ama asus neden biraz daha maliyetli,biraz daha maliyetli olmasının altında yatan neden "kalite" dir.Çevremde var gigabyte veya monster alan,hatta ilk aldigimda zaman bana dedilerki yaa sen yarım akıllısın bu paraya 4070 alırdın neden asus aldın.Arkadaşın 4070 ekran kartlı laptop u olmasina ragmen oyunlarda ben daha iyi fps alıyorum hemde onun laptopu kadar ısınmamasına rağmen.Onun laptop jet motoru gibi fan çalıstırıyor.Kalite bambaşka bir şey.Üstüne 5-6 k daha koyar marka alırım daha iyi.Marka almak kötü değil hakkını veren markayı almak gayet mantıklı.

Özelliklere bakacak olursak evet dediğiniz daha iyi. Ama ASUS neden biraz daha maliyetli, biraz daha maliyetli olmasının altında yatan neden "kalite"dir. Çevremde var Gigabyte veya Monster alan, hatta ilk aldigimda zaman bana dedilerki yahu sen yarım akıllısın bu paraya 4070 alırdın neden ASUS aldın. Arkadaşın 4070 ekran kartlı laptopu olmasina ragmen oyunlarda ben daha iyi FPS alıyorum hem de onun laptopu kadar ısınmamasına rağmen. Onun laptop jet motoru gibi fan çalıstırıyor. Kalite bambaşka bir şey. Üstüne 5-6 k daha koyar marka alırım daha iyi. Marka almak kötü değil hakkını veren markayı almak gayet mantıklı.

Bu Gigabyte model bu bütçede ki tüm ASUS'ları her konuda tokatlar. Kalite olarak premium bir cihaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı