65 bin TL'ye hazır sistem önerisi

Çok teşekkür ederim hocam.
Sizin de fikrinizi almak isterim @DonVitoCarleone

Açıkçası 9060 yanda 9070 içime daha çok sinen bir kart ve buna uygun sistem yapabilirsem şahane olur. Hazır da bütçe varken monitor harici hepsini kullanmak istiyorum.

Kusura bakmayın hocam, biraz geç gördüm. 2K Ultra için bir kart arıyorsanız, MFG ile boğuşmak istemiyorsanız RTX5070'den kaçın.23.5-24K olması gereken fiyat bu ekran kartı özelinde. Kötü PCB'lere sahip modeller, dip fiyattan satılıyor. Genelde bu modeller garantisi bittikten sonra 1 yıl kadar dayanmaz. Tavsiyem bu bütçeye kesinlikle 2K bir monitör. Ekran kartı olarak ise 9070XT. RTX5070'den RT dahil her konuda daha iyi. Dün FSR redstone güncellemesi geldi. Artık NVIDIA kartların sahip olduğu donanımı, yazılımsal olarak maksimize ettiğinde yaşattığı fark, zamanla sıfıra inecek. AMD 9xxx serisiyle donanımsal olarak kabiliyet kazanmıştı. Ama yazılım bunu maksimum performansta çalıştıramıyordu. Yavaş yavaş oyunlara eklenip farkı sıfıra indirecektir. İnsanlar her ne kadar teknolojiye tapsa da saf kart gücü olmadan teknoloji işlemiyor. Hakeza benim gibi native performansta oyun oynamayı seven biriyseniz, 9070XT biçilmiş kaftan. Aşağıya bıraktığım sistemin her bileşeni kaliteli ve müthiş uygun fiyatlı kaçırmadan kesinlikle alınmalı. RAM'ler benim de kullandığım Patriot Viper Venom genelde Hynix a-die çok kaliteli çiplerdir. 9600X işlemci 2K özelinde çok memnun edecektir. 9070XT'yi anlatmaya gerek yok zaten. LE500 marss sıvı soğutucu çok yeterli, bu fiyata nasıl bu sisteme konuluyor anlamadım. 14400F işlemciyi oyunlarda 45 derecede falan çalıştırıyor, yan sistemimde takılı şu an. Kendim ise 7800x3D'yi DeepCool LS520 ile soğutuyorum. Cinebench çoklu çekirdek testinde 77-79 derece arası. SSD gayet iyi. Anakart upgrade için ne kadar elverişli tartışılır ama bu fiyat baremine, böyle anakart bulamazsınız ona emin olun. Kasa ve Power NZXT ve mükemmeldirler. Bileşen kalitesi ve parça uyumluluğu bence müthiş. Bu sistemi acil alın. Baktığım diğer sistemlerde bu kadar kaliteli bileşenlere asla rastlamadım. Hiçbir parçada değişiklik yapmanıza gerek yok. 30 dakikadır sitelerin altını üstüne getirdim. El atmadığım sistem kalmadı. Hep en az 2-3 değişiklik yapmaya gerek oluyor. Bu sistem tam anlamıyla kusursuz. Ben atana kadar 9600X in stoğu bitti 9700X dahil etmişler ve 69k istiyorlar :(.bu bir tık üzdü keşke yetiştirebilseydim. Lakin bütçe varsa kesinlikle kaçırmayın. 9700X 2K özelinde 7800x3D ye bayağı yaklaşacaktır. 65899TL idi size attığım zaman şu an 69.800 olmuş

Kusura bakmayın hocam, biraz geç gördüm. 2K Ultra için bir kart arıyorsanız, MFG ile boğuşmak istemiyorsanız RTX5070'den kaçın.23.5-24K olması gereken fiyat bu ekran kartı özelinde. Kötü PCB'lere sahip modeller, dip fiyattan satılıyor. Genelde bu modeller garantisi bittikten sonra 1 yıl kadar dayanmaz. Tavsiyem bu bütçeye kesinlikle 2K bir monitör. Ekran kartı olarak ise 9070XT. RTX5070'den RT dahil her konuda daha iyi. Dün FSR redstone güncellemesi geldi. Artık NVIDIA kartların sahip olduğu donanımı, yazılımsal olarak maksimize ettiğinde yaşattığı fark, zamanla sıfıra inecek. AMD 9xxx serisiyle donanımsal olarak kabiliyet kazanmıştı. Ama yazılım bunu maksimum performansta çalıştıramıyordu. Yavaş yavaş oyunlara eklenip farkı sıfıra indirecektir. İnsanlar her ne kadar teknolojiye tapsa da saf kart gücü olmadan teknoloji işlemiyor. Hakeza benim gibi native performansta oyun oynamayı seven biriyseniz, 9070XT biçilmiş kaftan. Aşağıya bıraktığım sistemin her bileşeni kaliteli ve müthiş uygun fiyatlı kaçırmadan kesinlikle alınmalı. RAM'ler benim de kullandığım Patriot Viper Venom genelde Hynix a-die çok kaliteli çiplerdir. 9600X işlemci 2K özelinde çok memnun edecektir. 9070XT'yi anlatmaya gerek yok zaten. LE500 marss sıvı soğutucu çok yeterli, bu fiyata nasıl bu sisteme konuluyor anlamadım. 14400F işlemciyi oyunlarda 45 derecede falan çalıştırıyor, yan sistemimde takılı şu an. Kendim ise 7800x3D'yi DeepCool LS520 ile soğutuyorum. Cinebench çoklu çekirdek testinde 77-79 derece arası. SSD gayet iyi. Anakart upgrade için ne kadar elverişli tartışılır ama bu fiyat baremine, böyle anakart bulamazsınız ona emin olun. Kasa ve Power NZXT ve mükemmeldirler. Bileşen kalitesi ve parça uyumluluğu bence müthiş. Bu sistemi acil alın. Baktığım diğer sistemlerde bu kadar kaliteli bileşenlere asla rastlamadım. Hiçbir parçada değişiklik yapmanıza gerek yok. 30 dakikadır sitelerin altını üstüne getirdim. El atmadığım sistem kalmadı. Hep en az 2-3 değişiklik yapmaya gerek oluyor. Bu sistem tam anlamıyla kusursuz. Ben atana kadar 9600X in stoğu bitti 9700X dahil etmişler ve 69k istiyorlar :(.bu bir tık üzdü keşke yetiştirebilseydim. Lakin bütçe varsa kesinlikle kaçırmayın. 9700X 2K özelinde 7800x3D ye bayağı yaklaşacaktır. 65899TL idi size attığım zaman şu an 69.800 olmuş

Hocam çok teşekkür ederim uzun açıklaman için. 50xx serisini laptop olarak düşündüm ama kararımı masaüstümde kullanarak daha güçlü sistem toplamaya karar verdim. Fakat attığınız sistem benim bütçemin bir tık üzerinde. Buna yakın ya da çok daha aşağı inmeden önerebileceğiniz bir sistem olursa harika olur çünkü hemen almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Ve bu arada taksitli de almak istiyorum, gönderdiğiniz site üzerinden de alışverişim olmadı daha evvel. Tekrar teşekkür ederim.

Hocam çok teşekkür ederim uzun açıklaman için. 50xx serisini laptop olarak düşündüm ama kararımı masaüstümde kullanarak daha güçlü sistem toplamaya karar verdim. Fakat attığınız sistem benim bütçemin bir tık üzerinde. Buna yakın ya da çok daha aşağı inmeden önerebileceğiniz bir sistem olursa harika olur çünkü hemen almak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Ve bu arada taksitli de almak istiyorum, gönderdiğiniz site üzerinden de alışverişim olmadı daha evvel. Tekrar teşekkür ederim.

Sınırı kaç olarak belirleyelim, taksitli fiyat 65 mi olsun. Bu arada laptoptan caymak kesinlikle doğru karar. Kullanım amacınızı bilmesem de performans farkı fiyata göre devasa.

Hocam 65'i geçmemek kaydıyla sizi de çok yormadan mümkünse…

İkinci attığım sistemin fark yaratanı anakart. İleride upgrade yapmak istediğinizde X3D işlemcilerin, bu şekilde güç tüketimleriyle geleceklerini düşünürsek mantıklı bir tercih olur. 2x8GB RAM her ne kadar önermesem de Dual channel en azından. Kriz biterse eğer satıp 2x16 ya geçebilirsiniz. Bulabildiklerim bunlar hocam. 5600MHz CL36 RAM'e sahip sistemler var onlara hiç bakmadım.

Ha bir de bu var.

İkinci attığım sistemin fark yaratanı anakart. İleride upgrade yapmak istediğinizde X3D işlemcilerin, bu şekilde güç tüketimleriyle geleceklerini düşünürsek mantıklı bir tercih olur. 2x8GB RAM her ne kadar önermesem de Dual channel en azından. Kriz biterse eğer satıp 2x16 ya geçebilirsiniz. Bulabildiklerim bunlar hocam. 5600MHz CL36 sistemler var onlara hiç bakmadım.

Ha bir de bu var.
Çok teşekkür ederim hocam. Bu ikisinden birini tez zamanda alacağım. En azından Ocak ayı gelmeden. Çünkü bu fiyatlara güven olmaz, bilirsiniz. Yordum hocam sizi, kusura bakmayın ama çok faydalı oldu benim için.

Çok teşekkür ederim hocam. Bu ikisinden birini tez zamanda alacağım. En azından ocak ayı gelmeden. Çünkü bu fiyatlara güven olmaz, bilirsiniz. Yordum hocam sizi, kusura bakmayın ama çok faydalı oldu benim için.

Ne demek estağfirullah. Bu arada eğer kendim evde toplarım derseniz. Tek tek satın aldığınızda aynı fiyata çok daha kaliteli sistem çıkıyor. Artık toplama sistemlerin uygunluğu bitti. Umarım bu siteler cezaya çarptırılır. Hak ediyorlar çünkü. Dandik bütün bileşenleri topluyorlar. Kaliteli parça fiyatlarından hesaplayıp gömüyorlar. Yazık, parça çalan mahalle bilgisayarcılarına döndüler.

Ne demek estağfirullah. Bu arada eğer kendim evde toplarım derseniz. Tek tek satın aldığınızda aynı fiyata çok daha kaliteli sistem çıkıyor. Artık toplama sistemlerin uygunluğu bitti. Umarım bu siteler cezaya çarptırılır. Hak ediyorlar çünkü. Dandik bütün bileşenleri toplayıp. Kaliteli parça fiyatlarından hesaplayıp gömüyorlar. Yazık, parça çalan mahalle bilgisayarcılarına döndüler.
Evet hocam, doğru. Çok bilgim olmadığı için hem parça uyumsuzluğu yaratmamak adına, hangisi hangisi ile daha kombinasyonu güçlü olur ve verimli olur inanın bilmiyorum. Onu da düşündüm ama hepsini tek bir arada istedim, demonte olarak. Bu benim kolaylığıma geldi. Bu parçaların hepsini tek tek satın alsam çok fark yaratır mı fiyatta?

Evet hocam, doğru. Çok bilgim olmadığı için hem parça uyumsuzluğu yaratmamak adına, hangisi hangisi ile daha kombinasyonu güçlü olur ve verimli olur inanın bilmiyorum. Onu da düşündüm ama hepsini tek bir arada istedim, demonte olarak. Bu benim kolaylığıma geldi. Bu parçaların hepsini tek tek satın alsam çok fark yaratır mı fiyatta?

Hemen bakalım nasıl bir fark yaratıyor :D.
9600X işlemci-9507TL.
Ekran kartı PowerColor reaper 9070XT-31399TL
Anakart ASUS Prime B650M-R-5000TL
SSD Exceria PRO-4700TL
RAM Patriot Viper Venom 6000MHz CL30-8000TL
Kasa+Power MSI MAG Force 121a 750W-4849TL
Soğutucu Thermalright Pearless Assasin 120 SE-1799TL
Toplam fiyat 65.254TL
Ve attığım hiçbir sistemin genel parça kalitesi bu seviyeye yaklaşamaz. Fiyat aynı ama neredeyse her bileşen bir tık daha kaliteli. İşlemci 7600X yerine 9600X. RAM piyasanın en F/P ürünü 6000MHz CL30 en maksimize performans. Anakartın VRM beslemeleri tatmin edici, MOSFET soğutucuları var. İleride işlemci upgrade yapılabilir. Soğutucu F/P şampiyonu şu an daha iyisi yok gibi. Kasa bence gayet güzel. SSD kalitesi genel olarak aynı diyelim hadi. Şu son 1 senede etrafıma hiç hazır sistem aldırmadım. Eskisi gibi uyguna gelmiyor artık.

O halde son noktayı koyalım hocam. Açıkçası tek tek parça almak beni uğraştıracak gibi. Tak-çalıştır olayını daha çok seviyorum😀 Ha tabii fiyat olarak biraz daha değişecek ama…
Attığınız sistemin her ikiside gayet güzel görünüyor. Bir tanesini seçip yoluma devam edeyim, testleri de sizin ile paylaşırım yakın zamanda.
Bu arada PUS yeterli olur di mi? Birkaç yerde 850W daha iyi besler diye okumuştum. Aynı zamanda yükseltebileceğim bir şey var mı attığınız sistemde bu hali kalsın mı dersiniz? Yine bilmediğimden soruyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı