650 bin TL'ye araç önerisi

Peki SUV tarzında bir öneriniz var mı? 2011-2012 IX35'ler hoşuma gitti. Km biraz yüksek geliyor ama 200-250 arasında güzel araçlar var. Motorları güçlü zaten. Yakıt olarak benzin&lpg biraz kısıtlıyor o yüzden dizel benzin de olabilir. Ekstra olarak Sportage'lar var ama IX35 daha çok hoşuma gitti.

Sportage 2.0 crdı ise eski araba çok iyi denemez çok da bilmiyorum bir üst kasası ise çok sorunlu deniyor ama hakim değilim. İX35 bir arkadaşımda vardı genel olarak memnundu. Ama o bütçede yorgun bir SUV almak yerine daha düzgün HB araba alabilirsiniz ya da yakıt sorun olmaz derseniz benim gibi pick up da alabilirsiniz.

5AFA7F88-5170-45D9-9B53-C75EB514FFBA.jpeg

Bence benzin+LPG'li araçlar alınmaz. Dizel ya da sadece benzinli araçlara yönelin.

Neden? Yaklaşık 8 yıl boyunca benzin+ LPG araç kullandım bir problem görmedim. Şimdi Opel grubu araçlar LPG ile uyumlu değil onlarda çok nadir düzgün çalışan araç görürsün ama genel olarak Toyota Honda ve Kore grubunun MPİ motorları LPG uyumlu onlarda sorun yaşamazsın.

Neden? Yaklaşık 8 yıl boyunca benzin+ LPG araç kullandım bir problem görmedim. Şimdi Opel grubu araçlar LPG ile uyumlu değil onlarda çok nadir düzgün çalışan araç görürsün ama genel olarak Toyota Honda ve Kore grubunun MPİ motorları LPG uyumlu onlarda sorun yaşamazsın.
1- Motor gücünden kaybediyorsun.
2- Araç sadece benzinlilere göre daha sesli çalışıyor.

Artısı ise daha ekonomik olması evet fakat madem yakıta az para harcanmak isteniyor, o zaman dizel araç almak daha mantıklı. Hem araç işlem görmemiş oluyor hem de az yakıyor. O bütçede güzel bir sürü dizel araba var. Ben şahsen sadece benzinciyim.

1- motor gücünden kaybediyorsun.
2- araç sadece benzinlilere göre daha sesli çalışıyor.

Artısı ise daha ekonomik olması evet fakat madem yakıta az para harcanmak isteniyor, o zaman dizel araç almak daha mantıklı. Hem araç işlem görmemiş oluyor hem de az yakıyor. O bütçede güzel bir sürü dizel araba var. Ben şahsen sadece benzinciyim.

Dizelin bakımları daha ağır geç ısınır sesli çalışır. Ek olarak düzgün ustada yapılırsa neredeyse hiç güç kaybetmez (neredeyse diyorum çünkü az da olsa kaybediyor). Bende benzin seviyorum ama Corolla alsam şimdi LPG taktırırım.

Otomatik şart mı?

Arkadaş öyle demiş.

Dizelin bakımları daha ağır geç ısınır sesli çalışır. Ek olarak düzgün ustada yapılırsa neredeyse hiç güç kaybetmez (neredeyse diyorum çünkü az da olsa kaybediyor). Bende benzin seviyorum ama Corolla alsam şimdi LPG taktırırım.

Arkadaş öyle demiş.
Evet dizel araçlar daha sesli çalışıyor. Fabrika çıkışlı olarak LPG olan arabalar güzel tabii, Civic'ler özellikle. Fakat bu durum sonradan LPG takılan araçlar için böyle değil bence. Dediğim gibi, benzine göre daha sesli çalışıyor, performans kaybı oluyor, daha sık bakım yapılması gerekiyor ve daha fazla ısınıyor. Param olsa ve LPG'li bir araç alacak olsam fabrikadan LPG çıkışlı Civic alıp bakarım keyfime.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı