650 TL Ethernet kablo önerisi

Bütçe
650
Hocam 650-700 lira gidip sırf güzel görünüyor diye bayılmayın 250-300 liralık bir kablo işinizi görecektir.

Bir kaç gün sonra internet bağlantım,hızım düşüyor diye konular geliyor hiç gerek yok kaliteli kablo kullanmak her zaman en iyisidir.

Evet ama şu ana kadar birkaç tane Ethernet kablosu değiştirdim hepsi de ya bozulduğu ya da bazen kopmalar yaşadığım için değiştirdim kaliteli bir şey alıp uzun bir süre kullanmak istiyorum.

Hocam attığıma bir bakın isterseniz. Uzun ömürlü isterseniz altın uçlular sağlam oluyor bende altın uçlu kullanıyorum.

CAT7 falan almayın gereksiz. CAT6 yeterli olur. O kadar para bayılmaya gerek yok. Attığım kabloyu alabilirsiniz. Kaliteli alman üretimi 23 AWG.

Kategori 7 Kablo (CAT 7), Ethernet ağlarında kullanılan yüksek performanslı ve gelişmiş bir kablo standardıdır. 600 MHz frekans desteği ile CAT 7, CAT 6 ve önceki kablo kategorilerine göre daha yüksek performans sunar. CAT 7, 10 Gbps veri iletim hızını maksimum 100 metre mesafede sürdürebilir. Bu özellikleri nedeniyle, CAT 7 kablo, yüksek performans gerektiren profesyonel ağ uygulamaları ve veri merkezleri için uygundur.

1000 Mbps kullanıma CAT7 genelde uygun olabiliyor. CAT6 kabloda 1000 ve 500 Mbps kullanımlarında hız düşüklüğü vs yaşanabiliyor. Düşük hızda internet kullanıcıları tabii ki CAT6 uygun olabilir fakat CAT7'de gayet gerekli bir kablo Gbps desteklediği için.

Frekans Desteği:

CAT 5: 100 MHz

CAT 6: 250 MHz

CAT 7: 600 MHz

Frekans farkları da var.

Alacağınız en f/p ürün bu olur. Ben alalı 1 ayı geçti. Yalnız ben elektronikçiden almıştım. 15 metre 150 TL. İnternet fiyatı farklı ama yine de iyi sayılır. Benim aldığım kablonun ambalaşı böyleydi.

Kategori 7 kablo (CAT 7), Ethernet ağlarında kullanılan yüksek performanslı ve gelişmiş bir kablo standardıdır. 600 MHz frekans desteği ile CAT 7, CAT 6 ve önceki kablo kategorilerine göre daha yüksek performans sunar. CAT 7, 10 Gbps veri iletim hızını maksimum 100 metre mesafede sürdürebilir. Bu özellikleri nedeniyle, CAT 7 kablo, yüksek performans gerektiren profesyonel ağ uygulamaları ve veri merkezleri için uygundur.

1000 Mbps kullanıma CAT7 genelde uygun olabiliyor. CAT6 kabloda 1000 ve 500 Mbps kullanımlarında hız düşüklüğü vs yaşanabiliyor. Düşük hızda internet kullanıcıları tabii ki CAT6 uygun olabilir fakat CAT7'de gayet gerekli bir kablo Gbps desteklediği için.

Frekans desteği:

CAT 5: 100 MHz.

CAT 6: 250 MHz.

CAT 7: 600 MHz.

Frekans farkları da var.

Hocam CAT 6'nın işimi göreceğini düşünüyorum attığınız linkteki kablo güzel fakat bütçemi aşıyor bütçeme uygun bir şey önerebilir misiniz ?

Hocam CAT 6'nın işimi göreceğini düşünüyorum attığınız linkteki kablo güzel fakat bütçemi aşıyor bütçeme uygun bir şey önerebilir misiniz ?

S-Link olabilir. S-Linkler de kalitelidir. CAT6 kablo. 300 TL fiyatı var ama mutlaka işini görecektir.

Kategori 7 kablo (CAT 7), Ethernet ağlarında kullanılan yüksek performanslı ve gelişmiş bir kablo standardıdır. 600 MHz frekans desteği ile CAT 7, CAT 6 ve önceki kablo kategorilerine göre daha yüksek performans sunar. CAT 7, 10 Gbps veri iletim hızını maksimum 100 metre mesafede sürdürebilir. Bu özellikleri nedeniyle, CAT 7 kablo, yüksek performans gerektiren profesyonel ağ uygulamaları ve veri merkezleri için uygundur.

Frekans desteği:

CAT 5: 100 MHz.

CAT 6: 250 MHz.

CAT 7: 600 MHz.

Frekans farkları da var.

Hayır CAT7 gereksiz. Sırf dış görünüşü güzel diye o kabloya o kadar vermeye gerek yok. CAT6 yeterli olur. Kaliteli CAT6 23 AWG alabilir.

Kusura bakma herkesin görüşü farklıdır ben CAT7 kullanıyorum pek de gereksiz değil. :)

Şu an için gereksiz hocam. Attığınız S-Link CAT6 kablo kaç AWG? Kaliteli bir Ethernet kablosu istiyorsa CAT6 23 AWG standartında bir Ethernet kablosu almalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı