650 TL Güç Kaynağı Önerisi

Felaxis

Decapat
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sistemimden bahsedeyim:
ASUS R9 380 ekran kartı.
ASUS B450M-K anakart.
Ryzen 5 3600 işlemci.
Şu anlık güç kaynağımı yükseltemedim ve COOLER MASTER MWE 80PLUS 700W 2xEPS, AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu üründen satın almayı düşünüyorum ancak bazı konularda bazı anakartlar ile uyumlu olmadığı söyleniyor sizin tavsiye edebileceğiniz bir güç kaynağı var mıdır bütçem maksimum 650 TL.

MWE 650W kullanıyorum, çok iyi evet ancak High Power'ın ondan daha iyi PSU'su mevcut. Eğer High Power almak istemiyorum derseniz, ki ben almanızı şiddetle tavsiye ederim. Attığını PSU'yu da alabilirsiniz, hiçbir şekilde üzeceğini düşünmüyorum.

İleriye dönük güzel olur:
Tam bütçe kullanılmalı mı? Orası aşikar. Evet 750W daha iyi ama, ileriye dönük kısmı eski de kaldı diyebiliriz. Çünkü yeni nesil bileşenler çıktıkça güç tüketimi azalmaya başladığı için 600W gayet yeterli olacaktır. Ama eskiden FX 9590 ile 980 Ti kullananların 1250W kullandığını hatırlıyorum.

Tam bütçe kullanılmalı mı? Orası aşikar. Evet 750W daha iyi ama, ileriye dönük kısmı eski de kaldı diyebiliriz. Çünkü yeni nesil bileşenler çıktıkça güç tüketimi azalmaya başladığı için 600W gayet yeterli olacaktır.
Intel işlemciler ve AMD ekran kartlarının güç kullanmalarını gördükten sonra yüksek olması iyi olur diye düşünüyorum birde ileride güçlü bir hava soğutma takılırsa yine PSU'nun yüksek olması iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı