650 TL Ryzen işlemci önerisi

Adahisna

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI Pro B660M-A

RAM: 32GB DDR4

SSD: 1TB.

İşlemci: Intel i7-12700

Ekran kartı: 3050 ti

PSU: 800W.
Merhaba yeni sistem diziyorum da işlemci konusunda hem bütçe olarak hem de performans olarak takıldım.
Bütçem: 650TL veya daha fazlası veya daha azı bilemedim önerir misiniz yine de işlemci?
Anakart: B450M S2H.
Ekran kartı: GT1030.

Not: GT1030 darboğaz yapar mı ayrıca performans verir mi mesela önceki sistemim de FX6300 ve GT1030 ile Valorant 50-70FPS idi.

Merhaba Ryzen 3 1200 güzel bir işlemci midir Valorant CS:GO gibi oyunlarda FX işlemcilerinden cok daha iyi performans alabilir miyim?

Anakartıma Intel işlemci uymuyor?

"Merhaba Ryzen 3 1200 güzel bir işlemci midir Valorant CS:GO gibi oyunlarda FX işlemcilerinden cok daha iyi performans alabilir miyim?" Evet rahatlıkla alabilirsiniz.

"Anakartıma Intel işlemci uymuyor?" o konuda Ana Kartınız biraz eski olabilir değiştirmenizi öneririm.

Artı -2 Eksi
Af derken aradaki fark nedir? Beni biraz aydınlatır mısınız hocam.

Hocam af olan versiyon 12nm, af olmayan düz versiyon 14nm ama af model neredeyse R5 2600 gücünde. 1600AAF alırsanız çok iyi olur ama ucuza 14nmlik versiyonu bulursanız o da alınabilir.
"Merhaba Ryzen 3 1200 güzel bir işlemci midir Valorant CS:GO gibi oyunlarda FX işlemcilerinden cok daha iyi performans alabilir miyim?" evet rahatlıkla alabilirsiniz.

"Anakartıma Intel işlemci uymuyor?" o konuda ana kartınız biraz eski olabilir değiştirmenizi öneririm.

Eski olmasıyla alakası yok bilmeden yorum yapmayın, soket tipi farklı.

Hocam af olan versiyon 12nm, af olmayan düz versiyon 14nm ama af model neredeyse R5 2600 gücünde. 1600AAF alırsanız çok iyi olur ama ucuza 14nmlik versiyonu bulursanız o da alınabilir.

Eski olmasıyla alakası yok bilmeden yorum yapmayın, soket tipi farklı.

Katılıyorum benim anakartım AMD soket tipine sahip bir anakart hocamız Intel öneriyor farkındaysa yeni sistem diziyorum anakartı almışım bile.

Hocam R3 1200 almanızı önermem. Güçsüz bir işlemci onun yerine 6C 12t olan R5 1600 veya af modeli çok daha iyi olacaktır. Zaten Valorant ve CS:GO işlemci odaklı olduğu için 1600 daha iyi performans verir.

2021 senesinde 3. nesil i5 önermek mantıklı mı? :D
Hocam arkadaşın bütçesi biraz sınırlı sanırım Ekran Kartı 1030 ve işlemci 650 tl olsun demiş siz 1200 TL lik işlemci bırakmışsınız.

Hocam arkadaşın bütçesi biraz sınırlı sanırım ekran kartı 1030 ve işlemci 650 TL olsun demiş siz 1200 TL'lik işlemci bırakmışsınız.

2. el yazmışım hani :D hemde demiş ki daha fazlası veya daha azı olabilir yani bütçeyi biraz da olsa artırabileceği anlamına geliyor.

Hocam arkadaşın bütçesi biraz sınırlı sanırım ekran kartı 1030 ve işlemci 650 TL olsun demiş siz 1200 TL'lik işlemci bırakmışsınız.

R5 1600 şu an 750TL'e buldum.

Bunu alabilirim sizce uygun mudur?

Hocam 2.el birde 1600 önderdi arkadaş 1500x i değil
R5 1600 şu an 750TL'e buldum.

Bunu alabilirim sizce uygun mudur?

Hocam link atın bizde alalım.

Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı