6500 TL 2.el MacBook vs normal laptop

UmutPerk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Günlük kullanım ve Adobe Premiere gibi uygulamalarda render yapmak için bir dizüstü bilgisayar arıyorum 5000-6000 TL bandında, duruma göre belki biraz aşabilirim, fakat laptoplardan hiç anlamam. MacBook'ların genel olarak güçlü bilgisayarlar olduğunu biliyorum fakat sıfırları alamayacağım kadar pahalı ve 2.el olanları bu render işlemlerini kaldırabilir mi (yani öyle çok ağır işlemler değil YouTube için video düzenleme basit düzeyde edit yapmak falan), hangi özelliklerine dikkat edip almam lazım, nereden almam lazım gibi sorular var aklımda. Öbür tarafta ise normal Windows işletim sistemli laptoplar var fakat burada da çeşit çok ve hangisini almam gerek bilmiyorum. Mesela böyle bir laptop gördüm Asus VivoBook S412FJ-EK235T Intel Core i5 8265U 8GB 256GB Fiyatı ve tasarım olarak, fiyat olarak hoşuma gitti fakat özellikleri bu işlemleri ne kadar süre yapabilir bilmiyorum ya da 2.el aynı fiyatta bir MacBook daha mı iyidir onu da bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum açıkçası. Öncelikle MacBook mu normal laptop mu almam gerektiğimi seçmem gerek daha sonrasında kategorileştiririm. Fiyat olarak 6500 TL'yi geçmezse çok iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz işleri Macbook yük altında kalmadan yapar ama bahsettiğin Eski Air modeli şuan fiyatı 8-9 bin₺ civarı model ise eski olduğunu söylemeliyim. O fiyata i5 veya Ryzen 5 işlemcili sıfır laptop almak hem mantıklı hem de yararına olacaktır.

İkinci el tavsiye etmiyorum.
Peki Macbook sıfır alamayacağım için önerdiğiniz Windows Laptop var mı bu işler için bu fiyat bandında?

Render yapacaksan macbook tavsiye ederim
2.el olması sorun olur mu peki ve önerdiğiniz model özellikler nelerdir MacBook için?

Peki Macbook sıfır alamayacağım için önerdiğiniz Windows Laptop var mı bu işler için bu fiyat bandında?

2.el olması sorun olur mu peki ve önerdiğiniz model özellikler nelerdir MacBook için?

Şu modeli inceleyebilirsin. Render yapacağından dolayı i7 işlemci olması işini hızlandıracaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı