6500 TL monitör dahil sistem toplama

Bütçe
6500 TL

Wixy

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Maximum 6500 TL bütçem var sistemin amacı oyun olacak. Monitör 144Hz, CPU Ryzen, GPU NVIDIA olursa benim açımdan daha iyi olur AMD GPU'larda Driver problemi var benim şu an kullandığım laptop AMD GPU'lu ve pek memnun değilim. Sistemi tek bir siteden toplarsanız sevinirim.
Benim düşündüğüm sistem özellikleri:
Ryzen 5 2600X.
GTX 1660S.
MSI B450M.
2x8 GB 3000MHz CL 16 RAM.
Kasa konusunda kararsızım ama minimum 600Watt 80 Plus Power Supply olursa sevinirim.

Not: Sistemi 2-3 haftaya toplayacağım o zamana kadar mesaj atabilirsiniz.

Düşündüğün ekran kartını kullanıyorum, gayet iyi. İşlemci konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ramini 1x16 seçmende fayda var ilerki upgradelerinde işine yarar. Kasa olarak psu lu aramıyorsan MAG 100R şiddetle tavsiye ederim. PSU nu ayrı alabilirsin onda da Aerocool, Coolermaster, Corsair gibi kaliteli markaları tercih etmeni öneririm.

Düşündüğün ekran kartını kullanıyorum, gayet iyi. İşlemci konusunda bir şey diyemeyeceğim. RAM'ini 1x16 seçmende fayda var ilerki upgradelerinde işine yarar. Kasa olarak PSU'lu aramıyorsan MAG 100R şiddetle tavsiye ederim. PSU'nu ayrı alabilirsin onda da Aerocool, Cooler Master, Corsair gibi kaliteli markaları tercih etmeni öneririm.

Ryzen işlemciler çift kanal bellek ile daha iyi çalışıyor. Öyle bir hataya düşmeyin. Corsair Spec Delta kasasına bakabilirsin gayet şık ve güzel kasadır ayrıca içinde PSU'da bulunuyor.

Fikirleriniz için teşekkürler peki 1000 - 1300 TL'ye 144Hz monitör önerisi yapabilir misiniz?

Düşündüğün ekran kartını kullanıyorum, gayet iyi. İşlemci konusunda bir şey diyemeyeceğim. RAM'ini 1x16 seçmende fayda var ilerki upgradelerinde işine yarar. Kasa olarak PSU'lu aramıyorsan MAG 100R şiddetle tavsiye ederim. PSU'nu ayrı alabilirsin onda da Aerocool, Cooler Master, Corsair gibi kaliteli markaları tercih etmeni öneririm.

Monitör ve GPU model marka olarak hangisini önerirsin.

Son düzenleme:
⦁ AMD Ryzen 5 1600 12nm (770TL-Sitem)
⦁ Gigabyte X370M DS3H (610TL-Depopark)
⦁ Crucial Ballistix 8GB 3000MHz CL15 (E-DIE) (310TL-DFS)
⦁ XFX RX5700 Double Dissipation Ultra 8GB (2900TL-n11)
⦁ Crucial BX500 480GB SATA3 SSD (420TL-Amazon TR)
⦁ Aerocool Cylon Pro 600W 80+ (Cylon PSU) (630TL-Teknobiyotik)
Monitör: Samsung 23" 72Hz 4ms VA Curved

⦁ AMD Ryzen 5 1600 12nm (770TL-Sitem)
⦁ Gigabyte X370M DS3H (610TL-Depopark)
⦁ Crucial Ballistix 8 GB 3000MHz CL15 (E-diye) (310TL-DFS)
⦁ XFX RX5700 Double Dissipation Ultra 8 GB (2900TL-N11)
⦁ Crucial BX500 480GB SATA3 SSD (420TL-Amazon TR)
⦁ Aerocool Cylon Pro 600W 80+ (Cylon PSU) (630TL-Teknobiyotik)
Monitör: Samsung 23" 72Hz 4ms VA Curved.

Üstte yazdıklarım bir şey ifade etmiyor sanırım; hepsinin aynı site üzerinden toplanması GPU'nun NVIDIA olması monitörün 144Hz olması...

Ryzen işlemciler çift kanal bellek ile daha iyi çalışıyor. Öyle bir hataya düşmeyin. Corsair Spec Delta kasasına bakabilirsin gayet şık ve güzel kasadır ayrıca içinde PSU'da bulunuyor.

İşlemci konusunda bir şey diyemem demiştim çünkü AMD konusunda bir bilgim yok + kullanmıyorum.

Fikirleriniz için teşekkürler peki 1000 - 1300 TL'ye 144Hz monitör önerisi yapabilir misiniz?

Monitör ve GPU model marka olarak hangisini önerirsin.

Monitör olarak Samsung'un 1ms 144hz curved qled modelini önermeyi çok isterdim aldığımda indirimdeydi 1400 e almıştım şuan 2300 oldu sanırım. Marka olarak Samsung, Asus, Msi, AOC gibi markalara bakabilirsin. ViewSonic konusunda kullanan birine sormak lazım.

GPU da Asus/MSI seçim senin. 1660 super fiyatına göre çok iyi bir ekran kartı. Onu da indirimde 2200 e almıştım fiyatı çok artmadıysa alınabilir.

Birkaç monitör linki vereyim.

Aşağıdaki monitörü arkadaşım kullanıyor, memnun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı