6500 TL Sistem Toplama

DjeromB.

Kilopat
Makaleler
1
Bu kasayı kendim topladım ve fiyatı 6577 TL

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.60GHz 35MB
  • Anakart: Gigabyte B450 Aorus Pro
  • Ekran Kartı: Gigabyte GV-N2060WF2OC-6GD GeForce RTX 2060 Windforce
  • Harddisk Yok
  • SSD: Gigabyte 480GB 2.5" SATA 6 550/480 MB/s
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 3200MHz 2X8GB
  • Kasa: Cooler Master MCW-L5S3-KWNA60 Masterbox Lite 5 80+ 600W

Bu kasa ise bir sitede hazır toplanıp benim bir kaç parçasını optimize ettiğim hali fiyatı ise 6622 TL
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 2060 OC
  • Harddisk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda SATA 3.0 7200RPM 64MB
  • SSD: Adata 480GB SU630 3D NAND
  • RAM: Adata XPG 16 GB (2X8GB) Gammix D30 3200MHz
  • Kasa: Thermaltake V200 600W 80PLUS 3X Pure Plus RGB Fanlı

Kasalar bunlar arkadaşlar. Hangisini tercih etmeliyim ya da siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Kasalarda bulunan parçalardan beğenmediğiniz veya kötü bir deneyiminiz olan varsa söylerse mutlu olurum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kasayı kendim topladım ve fiyatı 6577 TL

• Anakart: Gigabyte B450 Aorus Pro
  • Ekran Kartı: Gigabyte GV-N2060WF2OC-6GD GeForce RTX 2060 Windforce
  • Harddisk Yok
  • SSD: Gigabyte 480GB 2.5" SATA 6 550/480 MB/s
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 3200MHz 2X8GB
  • Kasa: Cooler Master MCW-L5S3-KWNA60 Masterbox Lite 5 80+ 600W

Bu kasa ise bir sitede hazır toplanıp benim bir kaç parçasını optimize ettiğim hali fiyatı ise 6622 TL
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 2060 OC
  • Harddisk: Seagate 3.5" 1TB Barracuda SATA 3.0 7200RPM 64MB
  • SSD: Adata 480GB SU630 3D NAND
  • RAM: Adata XPG 16 GB (2X8GB) Gammix D30 3200MHz
  • Kasa: Thermaltake V200 600W 80PLUS 3X Pure Plus RGB Fanlı

Kasalar bunlar arkadaşlar. Hangisini tercih etmeliyim ya da siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Kasalarda bulunan parçalardan beğenmediğiniz veya kötü bir deneyiminiz olan varsa söylerse mutlu olurum. Teşekkür ederim.
İkinci sistemin harddisk ve RAM modüllerini değiştirirseniz daha iyi olur bence. İlk sistemin harddiski yok.

Ram Mhz 3000 daha ideal, ekran kartı asus dual yerine msi gaming z modeli ya da armor modeli daha iyi sogutmalı eğer illa asus alıcam dersen kesinlikle rog strix modellerinden şaşma onların fiyatlarıda biraz tuzlu ama performansı ve dayanıklılığını kimse tartışamaz. Son olarak SSD’lerini m2 slotlu alabilirsen tadından yenmez. Corsair MP510 veya Samsung 970 evo plus.

İkisinin de kasası kötü. Önü cam kasa almak yerine mesh panel olan kasa tercih etmeniz sizin yararınıza olur. Asus Dual için de ısınma sorunu konuları açılmıştı. Bence RX 5700'ün özel soğutmalı modellerini bekleyin.
Cevabınız için teşekkür ederim. Önü cam olan kasaları neden tercih etmemeliydim rica etsem açıklar mısınız. Çünkü iki kasada malzeme kalitesi ve hava sirkülasyonu iyi bilindik markaların kasası. Birde RX 5700'ün özel soğutmalı modelleri piyasaya ne zaman gelirler. Teşekkür ederim

Cooler Master ve Thermaltake bilindik markalar olsalar da bu modelleri hava akışı yönünden kötüler. Önü mesh panelli kasa almanız hava akışı açısından çok daha iyi olacaktır. RX 5700'ün özel soğutmalı modelleri ise bu ayın ortalarında çıkacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ram Mhz 3000 daha ideal, ekran kartı asus dual yerine msi gaming z modeli ya da armor modeli daha iyi sogutmalı eğer illa asus alıcam dersen kesinlikle rog strix modellerinden şaşma onların fiyatlarıda biraz tuzlu ama performansı ve dayanıklılığını kimse tartışamaz. Son olarak SSD’lerini m2 slotlu alabilirsen tadından yenmez. Corsair MP510 veya Samsung 970 evo plus.
Mesajın için teşekkür ederim. Rog strix ve Gaming Z gerçekten soğutmaları ve dayanıklılıkları kaliteli ürünler fakat maalesef bütcem o kadarını kaldırmıyor. Bilgisayar topladığım sitede 16GB CL16 3000 MHz RAM ile 16GB CL 16 3200 MHz RAM arasında sadece 50 TL fark vardı diye tercih ettim. Bir sebebide 3000 serisi ryzen işlemciler ile birlikte yüksek frekanslı RAM öneriyorlar. Teşekkür ederim
Senin topladığını tercih ederdim.
Görüşünüzü bildirdiğiniz için teşekkür ederim
İkinci sistemin harddisk ve RAM modüllerini değiştirirseniz daha iyi olur bence. İlk sistemin harddiski yok.
İlk sistemde bilerek harddisk tercih etmedim. 480GB'lık SSD'nin vermiş olduğu depolama alanı benim için fazlasıyla yeterli. İkinci sistemde harddisk mecburen var hazır bir kasa olup ben sadece bir kaç parçasını optimize edebiliyorum parçayı çıkaramıyorum. Bir zararı olmuyordu benim için olmasının. Adata markası tabii bir samsung etmesede F/P de en çok tercih edilen markalardan biri olarak biliyorum. Genel olarak da önerilen bir marka. Adata nın RAM performansını tam olarak bilmiyorum sadece genel olarak gene tercih edilen RAM ler olduğunu biliyorum. Adata ile kötü bir deneyiminiz varsa anlatırsanız sevinirim. Teşekkürler
Ekran kartı RX 5700 XT ile değiştirilebilir. RAM'lerin de MHz ve CL değerlerine çok dikkat edin.
Mesajınız için teşekkür ederim. RX 5700 XT modelinin özel soğutmalı modelleri tahmin ettiğim kadarıyla benim bütçemi aşabilir. Ortalama nasıl bir fiyat aralığında gelir bir bilginiz varsa paylaşırsanız memnun olurum. RAM leri genel olarak 3200MHz ve CL 16 değerine sahip seçiyorum. Yeterli olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı