6500 TL Sistem Toplama

Ayhan Doğa

Hectopat
Daha fazla  
Son zamanlarda çok fazla sistem görünüyor olsa bile kendi sistemimi kurmaya karar verdim.
Klavye ve mouse dışında her şeyi gördüğünüz gibi hazırladım. Monitör bile ekledim. Bu sistemde emin olamadığım tek konu güç kaynağı. Daha önce kullanmadığım bir marka. Bu yüzden emin olamadım. Aynı zamanda R5 2600 için ısınan bir işlemci denmişti. Bazı kişiler de ısınma problemi yok diyor. 300 - 350 liralık bir soğutucu da düşünebilirim.

Sistemi sadece Vatan Bilgisayar üzerinden alabileceğim için başka seçeneğim yok. Önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'i arttır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı ve güç kaynağını uyduruk markalardan seçmeyin, benim gibi pişman olursunuz.

Son düzenleme:
Alınmayın ama çok kötü bir sistem olmuş. RX 590 artık alınmaz. Bu bütçeye en az RTX 2060 gider. Ya da Radeon 5700'ın yeni modellerini bekleyin. Frisby gibi dandik markalardan uzak durun. Güç kaynağını FSP Hydro 600W almanızı öneririm. Kasa olarak Cooler Master MB511. RAM 16 GB olsun mümkünse. SSD'yi de değiştirmenizi öneririm.

-ASUS GeForce DUAL RTX2060 OC GDDR6 6GB 192Bit ile ekran kartını değiştirdim.
-COOLER MASTER MB511 700W 80 PLUS ile kasayı değiştirdim. PSU olduğu için ekstra PSU eklemiyorum. 700W yeter diye düşünüyorum.
-Kingston 120GB HyperX Fury 3D Serisi Sata 3.0 ile SSD değiştirdim.
Fiyat tam olarak 7.492TL oldu.
Limitim 6500 - 6700TL.

Dediğim PSU'yu bulamadım ondan bunu koydum bu da iyi ama. Yine Corsair 2*8 RAM bulamadım tekli alabilirsiniz. PSU'yu o kadar çok almanıza gerek yok 600W yetecektir. Aynı şekilde SSD'yi yükseltebilirsiniz minumum olarak koydum bunu.

İstediğim monitör ( AOC 22V2Q 21,5" Gaming Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar ) ile 7250 lira oluyor. Bir yerden çok hafif kısmam gerek ama daha ne kadar minimuma inebilirim ki. 1TB HDD alıp SSD almamayı en son şey olarak görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…