6500 TL'ye R5 5600G alınır mı?

ErhanH

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam.

Aşağıda parçalarını listelediğim bir masaüstü bilgisayarı ikinci el satış sitesinde 6.500 TL'ye gördüm ve satın almak istiyorum.

Sistem;
ASUS B450M K II anakart.
Ryzen 5 5600G işlemci.
XPG 16 GB RAM (fotoğrafta sadece markayı görebiliyorum.)
240 GB SSD (markasını göremiyorum.)
MSI MAG Shield M301 mesh mATX kasa.
Gameforce GF500 500W PSU.

Parçalara tek tek baktığım zaman fiyat makul görünüyor. Ancak anakart için hakkında pek tavsiye edilmediği yönünde konular okudum. Ayrıca işlemcinin 5600G olması harici bir ekran kartı takılması konusunda olumsuz bir duruma neden olur mu bilmiyorum. Yine birçok konuda harici ekran kartı ile g işlemcinin gereksiz olacağı, 5600 tercih edilmesi gerektiğini okudum. Fiyatı makul görünse de, parçalar göz önüne alındığında sizce bu sistemi satın alamak mantıklı ya da kullanışlı olur mu?

Şu an Lenovo V520 bir sistem kullanıyorum. Sistemim;

İB250mh anakart.
i7 7700 işlemci.
16 GB RAM.
500 GB SSD.
GT 1030 ekran kartı.
180W PSU.

Anakartımda 10 pin güç girişi olduğu ve kasa ebatlarımın küçük olmasından dolayı normal bir PSU takamıyorum. Bu yüzden ekran kartı yükseltmesi de yapamıyorum. Ayrıca işlemcim Windows 11 desteklemediği için de uygun bir bilgisayar bulmuşken değiştirmek istiyorum.

Forumlarda konu açma tecrübem olmadığı için kenarından köşesinden bir hata yaptıysam özür diler, vereceğiniz cevap ve tavsiyeler için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Detaylı konuşmak gerekirse anakart güzel kötü yorum yapanlara aldanmana gerek yok ve 100 200 lira pazarlık yaparsan iyi olur. İleride ekran kartı takabilirsin sorun olmaz. 5600 tercih etmek istesen harici ekran kartlı sistem bakman gerekecek onları da 10k aşağısına bulamazsın.

Detaylı konuşmak gerekirse anakart güzel kötü yorum yapanlara aldanmana gerek yok ve 100 200 lira pazarlık yaparsan iyi olur. İleride ekran kartı takabilirsin sorun olmaz. 5600 tercih etmek istesen harici ekran kartlı sistem bakman gerekecek onları da 10k aşağısına bulamazsın.
Yorumunuz faydalı oldu. Bu bilgisayarı satın almak kullandığım bilgisayarı boşa çıkaracak. Onu satarak elde edebileceğim bir gelir ile 2. el bir ekran kartı düşünebilirim. Başlangıç olarak anakartın yeterli ve problemsiz olacağını bilmek kafi. Diğer parçaları zamanla güncelleyebilirim. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı