6500 XT neden eleştiriliyor?

Moithra

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar anlamadığım konu neden 6500XT fazla eleştiri var? Sevilmiyor? En saf haliyle ayrıntı verebilir misiniz? F/P değil mi sorunu nedir alınmaz mı ben kart almayı düşünüyorumç 4 5K civarı arası ama bir konu açtığımda herkes 1K daha ekle 6600 al diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 6500 fiyatına göre uygun bir kart fakat eksikleri de azımsanamayacak kadar çok.

PCI ex çarpanı az olduğu için PCI 4.0 girişi olmayan bir anakarta takarsanız tam performans çalışmıyor.
Hiçbir video çözme veya kodlama işlemi yapamıyor.
4 GB VRAM ile çıktı 8 GB-6 GB alternatifi yok.

Sizin konu için konuşuyorum bütçeniz tam sınırda çünkü biraz daha ekleseniz daha performanslı kartlar alabilirsiniz o yüzden o sekilde tavsiye verilmiştir. Ayrıca RX6500XT'yi 3.0 da çalıştırınca çok fazla performans kaybı oluyor ama RX6600 veya daha üst kartlarda o kadar performans kayıpları oluşmuyor.

Eleştirilmesinin sebebi kartın üretiliş amacına uygun donanımda olmaması. Kart, oyunları en azından 1080p yüksek ayarda oynatabilecek bütçe dostu bir alternatif olması için üretildi ancak bu performansı sadece PCI 4.0 destekli sistemlerde gösterebiliyor. Bütçe dostu kart tercihinde bulunan çoğu kullanıcı PCI 3.0 sistem kullandığı için bu kitleye yönelik çıkan bir ürünün PCI 4.0 istemesi çok tezat bir durum olarak görüldüğü için insanlar gıcıklanıyor haliyle.

6600 kısmına gelirsek, yaklaşık 1k daha veriyorsunuz ve yerine göre %50'nin üzerinde daha fazla performans veren bir kart alıyorsunuz üstelik PCI 3.0 sistemlerde de iyi performans veriyor. Dolayısıyla aslında RX6600 bu karta oranla çok daha iyi bir fiyat-performans ürünü oluyor.

Genede alınabilir mi? evet alınır. örneğin PCI 4.0 destekli giriş seviye bir B550 anakartınız vardır, yanında da oyunlar için yeterli ama gene giriş seviye bir Ryzen işlemciniz vardır, alırsınız kartı. Ama kart fiyat-performans hedefleyerek sıfırdan sistem kuranlar için ideal bir tercih değil bana göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı