650W 2000 TL PSU önerisi

Aliyusuf ELMA

Picopat
Daha fazla  
APU sistem kurmaya karar verdim (Ryzen 5 8600G) geleceğe yönelik bir PSU almayı düşünüyorum. Araştırdığımda (650W PSU alacağım) A650bn düşünüyorum.

Arkadaş niye beğenmedim atıyorsunuz kaliteli güç kaynağı ayrıca 80+ Gold sertifikalı güç kaynağı önersem fiyatı 2000 TL'yi geçiyor.

Son düzenleme:
@boşbeleşbirkullanıcı A-BNL modeli A-BN'nin kırpışmış hâli ve o fiyatın modeli değil ayni kalitede daha uyguna modeller var.

Misal;

Ya da;

Hatta 2600 TL seviyesinde daha iyi modeller de var.

@boşbeleşbirkullanıcı A-BNL modeli A-BN'nin kırpışmış hâli ve o fiyatın modeli değil ayni kalitede daha uyguna modeller var.

Misal;

Ya da;

Doğrudur ama 80+ en azından bronze olsaydı verimliliği yüksek olan güç kaynağı almak daha iyi

@Andar Han şöyle bir durum var atıyorum RTX 4060'lı bir sistemin var gittik verimliliği az olan 600W PSU aldın o zaman RTX 4060'a yetmez niye 600W ama atıyorum 300W'Ibizim işimize yarayacak bu verdiğim örnekten dolayı verimlilik önemli.

Tam anlatamadım ama güç kaynağında verimlilik işimize yarayacak W önemli

@boşbeleşbirkullanıcı verimliliği, siz tamamen yanliş anlamişsınız. PSU, DC 12V çıkış kanalının gücü ile PSU kapasitesi arasındaki oran; DC-DC çevirici kullanan hemen her PSU için neredeyse %100 olarak belirtilir. Tabii bu seviyelerde sürekli kullanım için yüksek kaliteli PSU'lar tercih edilmeli.

80 Plus olarak bahsi geçen verimlilik ise şebekeden çekilen güç ve sisteme verilen güç arasındadır. Konu hakkında forumda ve internette bir sürü kaynak var, biraz araştırma yapıp bilgi sahibi olmanız daha iyi olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı