Çözüldü 66 Mbps hız ile VDSL alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pctech

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar,
ADSL internet kullanıyordum. Tarife bitecek ve ayrıca Vodafone Net'ten hiç memnun olmadığım için TürkNet'e geçeceğim. Altyapıda aşağıda resmini attığım değerler çıkıyor. Buna göre VDSL kullanabilir miyim?
Teşekkürler şimdiden.

Çözüm
Alabilirsiniz, bir sorun olmaz. Port varsa hemen geçiş yapılabilir.
Eğer geçecekseniz evdeki diğer telefon prizlerinide denemenizi öneririm. Ev içindeki prizlerde büyük farklar çıkabiliyor. Benim evimde normalde takılı olduğu prizden sorgulama yaptığımda en fazla 63 MBps hız alabilirim görünüyordu. Farklı bir odalarımdaki hızlarsa 68, 70, 72 MBps hızlardı. En son giriş kapısının üstündeki delikteki internet kablosunu direkt modeme bağladım 82 MBps destekledi. Bu sayede 75 MBps internet aldım yoksa 50 vereceklerdi.

Bu test nasıl yapılıyor.

Bu test nasıl yapılıyor.
Modeminiz ADSL ise işe yarayacağını sanmıyorum. VDSL modem ise modeme gelen kablonun ucundaki prizi çıkarıp diğer prizlerde deniyorsun. Her farklı prize taktığında modemi çalıştırıp modem arayüzüne girerek maximum veri oranını 1024 e bölerek kaç MBps desteklediğini öğreniyorsun.

Sanırım soru "VDSL ile 66 Mbps hız alınabilir mi?" Olacakmış. Evet alınır.

Yok hocam hayır, bu değerlerde VDSL bağlatmam mümkün mü dedim, yani santrale falan uzaklığıni falan da bunun için paylaştım bilen birilerinden fikir almak için.yoksa vdsl için bu hız ve daha fazlası çok rahat alınabilir
VDSL olmadan zaten ADSL ile o hızlara çıkamazsınız. Port var görünüyor, geçebilirsiniz.
Evet hocam yani beni düşündüren aslında santral uzaklığı idi, aşağıda da bir arkadaşın dediği gibi prizden prize fark ediyormuş hani dedim eğer verimli olmayacak bir değerse boşa kullanmayayım dedim
VDSL olmadan zaten ADSL ile o hızlara çıkamazsınız. Port var görünüyor, geçebilirsiniz.
Evet hocam yani beni düşündüren aslında santral uzaklığı idi, aşağıda da bir arkadaşın dediği gibi prizden prize fark ediyormuş hani dedim eğer verimli olmayacak bir değerse boşa kullanmayayım dedim
Alabilirsiniz, bir sorun olmaz. Port varsa hemen geçiş yapılabilir.
Çok teşekkür ederim

Hocam diğer prizlerden hangi kabloyu takıyoruz merak ettim. Az daha detaya inebilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…