6600 XT + R5 5600X Dualboot Hackintosh için EFI dosyası

navy6336

Decapat
Daha fazla  
GPU: RX 6600XT

CPU: Ryzen 5 5600X

Anakart: MSI B450M PRO-VDH

Bellek: 2X8GB 3200Mhz

Donanımlı bilgisayarımda kullanabileceğim dualboot hackintosh için EFI dosyası önerir misiniz?

Ayrıca, dualboot yaparken halihazırda kullandığım windows'u silmeme gerek var mı? Yoksa diski bölüp bölünen bölüme macos kurabilir miyim?

Bu sayfa da ki EFI ile deneyebilirsiniz.

Wi-Fi, Ethernet vs. kullanıyor musunuz? Modeli nedir? Belki uyumlu değildir. Detaylı yazmalısınız sistem bilgilerini, konu Hackintosh ise önemli çünkü bu bilgiler. :)

Wi-Fi, Ethernet vs. kullanıyor musunuz? Modeli nedir? Belki uyumlu değildir. Detaylı yazmalısınız sistem bilgilerini, konu Hackintosh ise önemli çünkü bu bilgiler. :)
Evet dikkat etmemişim. Wifi kullanmıyorum.

Modeller de bu şekilde:

Ethernet: Realtek® 8111H Gigabit LAN controller
Ses Codec: Realtek® ALC892/ALC897

Ethernet'i bununla çalıştırabiliriz diye düşünüyorum.
İntel işlemciye daha önce hackintosh kurmuştum amd işlemciye ilk defa kuracağım opencore efisinde bir değişiklik yapılıyor mu kernel açısından? Bir de dualboot yapmak istiyorum demiştim windowsu silmem gerekecek mi bunun için biliyor musunuz?

İntel işlemciye daha önce hackintosh kurmuştum amd işlemciye ilk defa kuracağım opencore efisinde bir değişiklik yapılıyor mu kernel açısından? Bir de dualboot yapmak istiyorum demiştim windowsu silmem gerekecek mi bunun için biliyor musunuz?

EFI klasöründe bir değişiklik yapmıyorsunuz. Ama config olarak Ryzen işlemci ile uyumlu olanı seçmeniz gerekiyor. Dual boot yapacaksanız Windows'u silmenize gerek yok.

Boot menuden USB'yi seçtikten sonra 2 saniye siyah ekran kalıyor ve boot menuye geri atıyor. BIOS ayarlarını yaptım. 026-Desktop AMD Ryzen_Threadripper (6 Cekirdek) bu configi kullandım. İki tane USB denedim fakat bir şey değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Releases · taarkov/ventura-ryzentosh buradaki 6 Core Ryzen & Navi GPU olan efi'yi kullanarak sıkıntısız bir şekilde kurulum yaptım fakat dualboot kullanacağım için Windows bootlamasında sıkıntı yaşadım ve diski sıfırlayıp tekrar Windows kurdum. Hem Windows hem de mac için aynı anda bootlama yöntemi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı