6600 XT sistem donuyor

Zahuran

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
25
RAM
Corsair LPX 3200
SSD veya HDD modeli
Samsung 970
Ekran kartı
RX 6600 XT
Anakart
B550M PRO VDH
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Merhaba herkese. Bu aralar bir sorun yaşıyorum çözümünü de bir türlü bulamadım. PC bazen kendi kendine donuyor reset atmadan kesinlikle düzelmiyor ve bu durum yük altındayken olmuyor kafasına göre oluyor.
Denediğim çözümler şöyle:
1. Format yeni atmıştım bir daha attım çözülmedi.
2. SSD tam oturmuş mu diye açıp baktım çıkarıp geri taktım sorunu Windows'dan veya diskimden kaynaklı olabilir diye zannedip çözülmedi.
3. CPU'ma undervoltaj uyguluyordum onu normalde çektim çözülmedi.
4. Ekran kartımın driverını AMD uygulamasıyla silip recommended olanı yükledim sorun çözülmedi.
5. Tek tek CPU ve GPU mu stres testlerine soktum 10-15 dakikalık testlerde hiç sıkıntı çıkmadı donma kilitlenme gibi ve sıcaklıklar iyiydi.
6. En son sanki 2. monitöre geçince oluyor bu hata gibi hissedip 2. mönitörün kablosunu çıkardım bu şekilde kullanınca sıkıntı çıkmıyor şu an 1-2 gündür.
Ana monitörüm MSI G24C 2. monitörüm Samsung'un VGA çıkışlı bir monitörü. Onu DisplayPort dönüştürücüsüyle kullanıyorum. Sıkıntı neyde olabilir bilen eden var mıdır? Çünkü her zaman olmuyordu bu böyle.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sadece VGA'lı monitörde oluyorsa sıkıntı dönüştürücü kaynaklıdır büyük ihtimal, ana monitörde bu sorun yoksa suçluyu dönüştürücü olarak görebiliriz.
 
Ya donma işini tamamen kafasına göre yaptığı için açıkçası ne zaman yapacağı belli olmuyor bu yüzdende sorunun nereden kaynaklandığını tespit edemiyorum ama deniyorum
 

Geri
Yukarı