6600 XT sistem League of Legends Micro Stuttering

Elohim

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba. League of Legends oynarken son 1 haftadır Micro stuttering sorunuyla karşılaşıyorum. FPS, en yüksek ayarlarda 200 civarlarında seyretmesine rağmen sürekli takılma mevcut. Takılma esnasında da FPS halen yüksek, düşmüyor. Dikey senkronizasyon, FreeSync ve tüm AMD ekran kartı özellikleri kapalı durumda. Son yüklenen Windows güncellemeleriyle ya da oyunun kendisiyle ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü grafik sürücüsü daha uzun süredir aynı. Ne önerirsiniz, fikrinizi alabilir miyim?

Sistemim:
AMD Ryzen 5 2600.
MSI B450M Pro-M2 V2.
Sapphire Nitro+ Radeon RX 6600 XT.
Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz.
Adata XPG SX8200 Pro 1TB M.2 NVMe.

Şimdiden teşekkür ederim.

Radeon Boost ve Freesync özelliklerini açıp deneyebilir misiniz. FPS'yi monitör yenileme hızına sabitlemesi gerekiyor.
5 senedir bu şekilde oynuyorum, hiçbir zaman Boost ve FreeSync kullanmadım LoL'de. Son 1-2 haftadır ilk defa bu sorunla karşılaşıyorum. Kaldı ki FreeSync, V-Sync kullanıldığında oyun tüm akıcılığını yitiriyor. Boost'u deneyeceğim.

Aynı sorunla karşı karşıyayım. 144Hz monitörde 144 FPS'ye sabitleyip oynuyordum. 1 haftadır akıcılık yok. Karakter yürürken sanki takılıyormuş gibi hissettiriyor. Bence sistemle alakalı değil. Son Windows güncellemesinden sonra oldu.
Ben de bir Windows güncellemesinden olduğunu düşünüyorum ancak hangisi olduğunu bulamadım. Daha önce benzer bir sorun Creators Update sonrasında yaşanmış.

Ben de bir Windows güncellemesinden olduğunu düşünüyorum ancak hangisi olduğunu bulamadım. Daha önce benzer bir sorun Creators Update sonrasında yaşancmış.

Bende NVIDIA kart var. Çoğu şeyi denedim. Görüntü ayarlarını düşürdüm, FPS limitini kaldırdım, G-Sync hep zaten ama değişmedi. Eve gidince tekrar bakacağım. Bulursam bir şey yazarım. Konu takibindeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı