6600XT sistemde düşük FPS

razershot

Centipat
Daha fazla  
RAM
pny xlr8 16gb (2x8gb) ddr4 3200mhz memory
SSD veya HDD modeli
WD Blue SN550 500GB 1750-2400MB/s NVMe M.2 SSD WDS
Ekran kartı
XFX 308 6600 XT
Anakart
B450M-A PRO MAX
İşlemci
Amd ryzen5 5600g
Merhabalar arkadaşlar, ben İncehesap adlı firmadan bir sistem aldım. Hazır sistem Ryzen 5 5600G işlemci ve 6600XT ekran kartlı bir sistem.
Sistem bana ilk geldiğinde Windows yüklenmiş ve ekran kartı driverları kuruluydu sanırım test yapmışlardı.
Sistem ilk geldiğinde legue of Legends oyununda oyun başında 700 FPS 800 FPS'lere kadar görüyordum, ve bu sırada benim ekran kartımın LED'leri ve fanları çalışmaktaydı. Sonra ben driverları güncelledim ve güncellemeden sonra normalde boşta bile calısan ekran kartı fanları artık oyunda calısmadı ve bu da artık oyunda FPS dususune neden oluyor, LoL işlemci tabanlı bir oyun ve benım işlemcim 5600G yani APU kendinden ekran kartlı bir işlemci olduğu için oyunda tüm yük işlemciye biniyor sanırım hem oyundan istediğim FPS performansını alamıyorum, hem de ekran kartı kullanılmıyor gibi hissediyorum bunun bir çözümü var mı acaba?

Bunun bir çözümü var hocam. Başlat menüsüne grafik ayarları yazın. Göz at butonuna tıkladıktan sonra aşağıdaki dosyayı bulun ve çift tıklayarak ekleyin. Bendeki konumunu atıyorum. Sizde farklı olabilir. Riot Games klasörünü bulduktan sonra devamı aynı zaten.

D:\Riot Games\League of Legends\Game klasörü içerisinde bulunan League of Legends.exe dosyası.
Bu dosyaya çift tıklayıp eklediğiniz taktirde şu şekilde gözükecek;

1643487352530.png

Seçenekler butonuna tıklayarak yüksek performansı seçeceksiniz ve kaydedeceksiniz. Daha sonra oyun 6600 XT kart ile çalışacak.

LoL zaten kağıt gibi bir oyun o ekran kartına LoL de yük tabii ki de bindirmezsin Afterburner ile oyun içi kullanım değerlerini at normal mi değil mi daha iyi yardımcı oluruz.

Güncel ekran kartları belirli bir dereceye kadar fan çalıştırmıyor. Genelde 50-55 derece arası oluyor bu durum.
dostum farkındayım ama sistem bana ilk geldiğinde neden farklı suan neden farklı onu analyamadım :D
Güncel ekran kartları belirli bir dereceye kadar fan çalıştırmıyor. Genelde 50-55 derece arası oluyor bu durum.
Evet bunu biliyorum ama sanki ben bu sistem ile lol gibi bir oyunda 150 140 130 fpslere kadar düsmemem gerektiğini dusunuyorum
LoL zaten kağıt gibi bir oyun o ekran kartına LoL de yük tabii ki de bindirmezsin Afterburner ile oyun içi kullanım değerlerini at normal mi değil mi daha iyi yardımcı oluruz.
bunu nasıl yapabilirim detaylı anlatır mısınız ? afterburner programı yüklü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı