6650XT düşük GPU kullanımı

ygtrcys

Decapat
Daha fazla  
İyi günler, yeni bir 6650XT ekran kartı aldım. Ryzen 5 3600 ile kullanıyorum. Daha önce bu işlemcinin bu ekran kartına %10'luk bir darboğaz yaptığını okumuştum ama oyunlarda CPU kullanımı %50 civarındayken GPU kullanımım çok değişken bazen %90 bazen %50 bazen %70 bu bir darboğaz mı? FPS de bu arda 75'den 50'lere hatta bazı karelerde 30'a kadar düşüyor. İşlemci sıcaklığım 60 oluyor en fazla ekran kartı da 65 şimdiden yardımcı olmaya çalışan arkaşlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler, yeni bir 6650XT ekran kartı aldım. Ryzen 5 3600 ile kullanıyorum. Daha önce bu işlemcinin bu ekran kartına %10'luk bir darboğaz yaptığını okumuştum ama oyunlarda CPU kullanımı %50 civarındayken GPU kullanımım çok değişken bazen %90 bazen %50 bazen %70 bu bir darboğaz mı? FPS de bu arda 75'den 50'lere hatta bazı karelerde 30'a kadar düşüyor. İşlemci sıcaklığım 60 oluyor en fazla ekran kartı da 65 şimdiden yardımcı olmaya çalışan arkaşlara teşekkürler.

RAM'leri yazar mısın?

Çözünürlüğünüz nedir ve sistem sıfırdan mı kuruldu?

Çözünürlük 1080p sistemi 0'dan kurmadım. RAM ile işlemci ilk aldığım parçalar. Sonradan B450'den B550'ye geçtim. En sonda 1660S'den 6650XT'ye geçtim. Bir de bu işlemcinin daha önce 2 pin kırılmıştı tamir gördü kullanıyordum. Yeni ekran kartına geçince böyle bir problem meydana geldi.

Çözünürlük 1080p sistemi 0'dan kurmadım. RAM ile işlemci ilk aldığım parçalar. Sonradan B450'den B550'ye geçtim. En sonda 1660S'den 6650XT'ye geçtim. Bir de bu işlemcinin daha önce 2 pin kırılmıştı tamir gördü kullanıyordum. Yeni ekran kartına geçince böyle bir problem meydana geldi.

Peki temiz bir kurulum yaptınız mı? Yani format attınız mı? Eğer yapmadıysanız bunu öneririm. Bir de imkanınız varsa MSI Afterburner kullanarak 5-10 dakikalık oyun testi de paylaşır mısınız?

Temiz kurulum yaptım. Test yapıp sizi etiketlerim yardımınız içi teşkürler.

Peki temiz bir kurulum yaptınız mı? Yani format attınız mı? Eğer yapmadıysanız bunu öneririm. Bir de imkanınız varsa MSI Afterburner kullanarak 5-10 dakikalık oyun testi de paylaşır mısınız?

MSI Afterburner'da hangi değerleri görmek istiyorsunuz yazlımı pek bilmiyorum ona göre kayıt alacağım.

Temiz kurulum yaptım. Test yapıp sizi etiketlerim yardımınız içi teşkürler.

MSI Afterburner'da hangi değerleri görmek istiyorsunuz yazlımı pek bilmiyorum ona göre kayıt alacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2 dakikalık bir test yaptım yeterli değilse veya görmek isteğiniz değerler yoksa tekrar yapabilirim.

@HakanCT

Son düzenleme:
Tüm değerleri açın. Technopat'ın test videoları gibi olması lazım yani %1 ve %0.1 değerlerini falan da görelim. Aynı zamanda mümkünse video içerisinde oyun ayarlarınızı da detaylıca gösterin.

Anakart: ASUS Prime B550-Plus
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: ASUS Dual Radeon RX 6650XT.
RAM: Corsair Vengeance Black LPX CMK16GX4M1Z3600C18 16 GB DDR4 3600MHz.
PSU: Corsair CV650 80+ Bronze.
Kasa: MSI MAG Forge 100R.
İşlemci Soğutucu: Arctic Freezer 34 eSports DUO
Fan: Cooler Master Masterfan MF120-3X.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

@HakanCT

Anakart: ASUS Prime B550-Plus
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: ASUS Dual Radeon RX 6650XT.
RAM: Corsair Vengeance Black LPX CMK16GX4M1Z3600C18 16 GB DDR4 3600MHz.
PSU: Corsair CV650 80+ Bronze.
Kasa: MSI MAG Forge 100R.
İşlemci Soğutucu: Arctic Freezer 34 eSports DUO
Fan: Cooler Master Masterfan MF120-3X.

Peki farklı oyunlarda da aynı sorun var mı ve SSD kullanıyor musunuz? Bazen çok eski HDD'ler bu tür sorunlara yol açabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı