666 MHz RAM vs. 860 EVO'yu sanal RAM olarak kullanma

Hocam para harcamadan yapmak istiyorum. Zaten sistem alacağım yakında ama Windows çok RAM harcıyor. Oyun performansım çok düşüyor.

Yaptığım işlemleri gerçekleştirin

Bu bilgisayar sağ tık özellikler.
Açılan sayfada gelişmiş sistem ayarları.
Sonra tekrar bir sayfa açılacak
Performansdan ayarlara giriş yapın
Önünüze tekrar sayfa açılacaktır.
Görsel efektlerin yanında gelişmiş seçeneğine aşağıda sanal bellek kısmına basın ve SSD Windows olduğu için
Benim yaptığım gibi seçili olan seçeneği işaretleyin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (229).png
    Ekran Görüntüsü (229).png
    104,7 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Görüntüsü (230).png
    Ekran Görüntüsü (230).png
    105,3 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran Görüntüsü (231).png
    Ekran Görüntüsü (231).png
    105,8 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran Görüntüsü (232).png
    Ekran Görüntüsü (232).png
    114,3 KB · Görüntüleme: 33
Yaptığım işlemleri gerçekleştirin.

Bu bilgisayar sağ tık özellikler.
Açılan sayfada gelişmiş sistem ayarları.
Sonra tekrar bir sayfa açılacak.
Performansdan ayarlara giriş yapın.
Önünüze tekrar sayfa açılacaktır.
Görsel efektlerin yanında gelişmiş seçeneğine aşağıda sanal bellek kısmına basın ve SSD Windows olduğu için.
Benim yaptığım gibi seçili olan seçeneği işaretleyin.

Yaptım hocam şu an yaşadığım FPS droplar (RAM yüzünden) düzelecek mi? Bir bilginiz var mı?
Ya da hantal Windows'um bir tık hızlanır mı? 25 saniye gibi bir süre de açılıyor. Normalde 10 12 olmalı diye biliyorum. RAM'den kaynaklı sanıyorum.

Bende 4 GB ile Windows on kullanıyorum dostum evet aslında yükseltmiş ama devam edebilir.

4 GB ile Windows'ta oyun oynanılmaz. Belleğin çoğunu kullandığı için programlara yeteri kadar bellek kalmıyor. Windows 8.1 daha az bellek kullandığı için onu kullanması daha iyi olur.
Yaptım hocam şu an yaşadığım FPS droplar (RAM yüzünden) düzelecek mi? Bir bilginiz var mı?
Ya da hantal Windows'um bir tık hızlanır mı? 25 saniye gibi bir süre de açılıyor. Normalde 10 12 olmalı diye biliyorum. RAM'den kaynaklı sanıyorum.

RAM ve işlemci yüzünden geç açılıyor. Sanal bellek tamamen RAM değildir. SSD'nin hızı 550 MB ama RAM'in hızı 3200 MB. Bu yüzden çok ufak dropları belki etkileyebilir onun dışında tamamen geçirmez.

Açılış hızı biraz daha fazla olabilir şimdi 27 sn olabilir
Oyunlardaki droplar az da olsa kalkacaktır azalacaktır.

Friendly nameIndustry namePeak Transfer RateData transfers/second (in millions)
DDR2-400PC2-32003200 MB/s400
DDR2-533PC2-42004266 MB/s533
DDR2-667PC2-53005333 MB/s667
DDR2-800PC2-64006400 MB/s800
DDR2-1000PC2-80008000 MB/s1000
RAM'ler SSD'den daha hızlıdır.

Dostum ben burada görmedim 4 GB 1600MHz DDR3 bellek saniyede kaç hız transferi lazım bir SSD'ye göre :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı