- Makaleler
- 2
Elinizde bu SSD mevcut mu ve hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
Windows 10 Pro 64 Bit SSD mevcut içinde Windows'um kurulu üstte de belirtmiştim.
Elinizde bu SSD mevcut mu ve hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?
Hocam para harcamadan yapmak istiyorum. Zaten sistem alacağım yakında ama Windows çok RAM harcıyor. Oyun performansım çok düşüyor.
Windows 10 Pro 64 Bit SSD mevcut içinde Windows'um kurulu üstte de belirtmiştim.
Hocam bu sistem ile Windows 10 kullanmanız en başından hata. Mümkünse 8.1'e geçin.
Bu yazıyı okuyup nasıl sanal belleği arttırabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Yaptığım işlemleri gerçekleştirin.
Bu bilgisayar sağ tık özellikler.
Açılan sayfada gelişmiş sistem ayarları.
Sonra tekrar bir sayfa açılacak.
Performansdan ayarlara giriş yapın.
Önünüze tekrar sayfa açılacaktır.
Görsel efektlerin yanında gelişmiş seçeneğine aşağıda sanal bellek kısmına basın ve SSD Windows olduğu için.
Benim yaptığım gibi seçili olan seçeneği işaretleyin.
Bende 4 GB ile Windows on kullanıyorum dostum evet aslında yükseltmiş ama devam edebilir.
Yaptım hocam şu an yaşadığım FPS droplar (RAM yüzünden) düzelecek mi? Bir bilginiz var mı?
Ya da hantal Windows'um bir tık hızlanır mı? 25 saniye gibi bir süre de açılıyor. Normalde 10 12 olmalı diye biliyorum. RAM'den kaynaklı sanıyorum.
4 GB ile Windows'ta oyun oynanılmaz. Belleğin çoğunu kullandığı için programlara yeteri kadar bellek kalmıyor. Windows 8.1 daha az bellek kullandığı için onu kullanması daha iyi olur.
Windows 10 evet 4 GB için uygun değil ama Windows boşta iken bende 1GB kullanıyor![]()
Yaptım hocam şu an yaşadığım FPS droplar (RAM yüzünden) düzelecek mi? Bir bilginiz var mı?
Ya da hantal Windows'um bir tık hızlanır mı? 25 saniye gibi bir süre de açılıyor. Normalde 10 12 olmalı diye biliyorum. RAM'den kaynaklı sanıyorum.
RAM'ler SSD'den daha hızlıdır.
Friendly name Industry name Peak Transfer Rate Data transfers/second (in millions) DDR2-400 PC2-3200 3200 MB/s 400 DDR2-533 PC2-4200 4266 MB/s 533 DDR2-667 PC2-5300 5333 MB/s 667 DDR2-800 PC2-6400 6400 MB/s 800 DDR2-1000 PC2-8000 8000 MB/s 1000
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.