667 MHz RAM'e sahip laptopa 800 MHz RAM takılır mı?

SdtCngz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

2 adet sorum var.

1. elimde HP Pavilion marka laptop var.

RAM'ler 2 + 1 GB ikisi de 667 MHz. Anakartımın maksimum 4 GB kaldırdığını ve 667 MHz son RAM hızı olduğunu ögrendim.

Şimdi 1 adet 2 GB 667 MHz almak istiyorum fakat bulmak zor dolayısıyla hep karşıma 800 çıkıyor.

Yaptığım araştırmaya göre 800 MHz 667 hızında çalışacak onda bir şüphe yok peki bunun laptop a olumsuz bir etkisi olur mu? Fazla ısınma ya da yıpratma şeklinde?

2. RAM markası önemli midir? Laptopumdakiler Samsung her ikisi. Ben bir tanesini 667 MHz Kingston'ya da başka marka yapsam sorun olur mu?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaptığım araştırmaya göre 800 MHz 667 hızında çalışacak onda bir şüphe yok peki bunun laptop a olumsuz bir etkisi olur mu? Fazla ısınma ya da yıpratma şeklinde?
Hayır mhz değeri daha yüksek bir ram takmanız yıpranma veya ısınma gibi bir probleme yol açmaz.
2. RAM markası önemli midir? Laptopumdakiler Samsung her ikisi. Ben bir tanesini 667 MHz Kingston'ya da başka marka yapsam sorun olur mu?
Olabildiğince aynı marka, model ve CL değerlerine sahip bir ram bulmaya çalışın çünkü illa olacak değil ama farklı olması durumunda ramler bir arada çalışmayabilir veya çalışsada mavi ekran gibi sorunlar olabilir. Dediğim gibi kesin sorun yaşarsınız demiyorum ben birçok defa farklı değerlere sahip ramleri sorunsuz bir arada kullandım ama bazen sorun çıktığıda oluyor.

Samsung marka 800 MHZ 2 gb ram buldum alıp kullanabilirim o halde doğru mudur?
Hocam uyumluluk için mhz'den ziyade CL değeri daha önemli. Yani garanti veremem ama açıkçası çok sorun olacağını zannetmiyorum. Yinede elinizdeki ram ile benzer değerlere sahip bir ram daha iyi olur.

Hocam uyumluluk için mhz'den ziyade CL değeri daha önemli. Yani garanti veremem ama açıkçası çok sorun olacağını zannetmiyorum. Yinede elinizdeki ram ile benzer değerlere sahip bir ram daha iyi olur.
Merhaba,

öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. CL değerini nereden ögrenebilirim?

CPU-Z programında Memory kısmından öğrenebilirsiniz .

Satın alacağım RAM asaşıda

Samsung M378T5663QZ3-CF7 PC2-6400U-666 2 GB 2RX8 800MHz DDR2
Sorun şu ki karşıdaki kişinin Laptop a takıp bunu söyleme imkanı yok
Karşı tarafın CL'si 6 imiş. Benim 2 GB'lik laptoptaki RAM'in ki CL 5.

Çok mu uyumsuzluk olur?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…