6700 XT güç kullanımı çok düşük

O işlemci ekran kartını besleyemez, darboğaz olur. Oyunlarda 1920x1080 çözünürlükte ve ultra ayarlarda oynayıp ekran kartına yüklenmeniz gerek. Düşük ayarlarda darboğaz daha fazla olur.

O işlemci ekran kartını besleyemez, darboğaz olur. Oyunlarda 1920x1080 çözünürlükte ve Ultra ayarlarda oynayıp ekran kartına yüklenmeniz gerek. Düşük ayarlarda darboğaz daha fazla olur.

Hocam dediğiniz alakasız besleyemese bile dün olan şey bugün neden olmuyor. Hem ben darboğazı bilerek aldım.

Gerekli her şey işaretlenmiş zaten. Farklı bir şeye gerek yok. Yapmanız gereken bilgisayar "safe mode"'a alıp hem NVIDIA hem AMD sürücülerini kaldırmak.

Hocam şimdi her şeyi silip güncel driverı indirdim ancak hala 500MHz'e takılı.

Hocam dediğiniz alakasız besleyemese bile dün olan şey bugün neden olmuyor. Hem ben darboğazı bilerek aldım.

Hocam şimdi her şeyi silip güncel driverı indirdim ancak hala 500MHz'e takılı.
Hala oynadığınız oyunu ve oyun ayarlarınızı atmadınız.

Hala oynadığınız oyunu ve oyun ayarlarınızı atmadınız.
Fortnite demiştim ayarlar da şöyle:
1655996646887.png

Bütün görüntü ayarları bu kadar.

Eki Görüntüle 1429131

Hocam bu fotoğraf DirectX11. İlk attığım performanstı. Bu sefer daha yükseğe çıktı hızı fakat ara sıra 50 ye düştü onun sebebi darboğaz mı?
İnternetten baktığım videolara göre devasa bir darboğaz olmaması lazım. Olsa bile yüksek FPS'ler alıyor olmanız lazım.

Fortnite için RX 6000 serisinde DX12 daha iyi diyorlar. Siz DX12'ye alıp ayarları en düşükten en yükseğe tek tek deneyip istediğiniz performansa ulaşabilirsiniz belki.

Eki Görüntüle 1429140

DirectX11 de bu ayarlar ile 80-140 FPS alıyorum yüksek FPS'den kastınız kaç? İşlemciyi 4.2'ye çekmeyi düşünüyorum darboğazı minimuma indirmek için.
Neden DX12'i denemediğinizi anlayamadım. Bir zararı yok, ayarı seçip oyunu kapatıp açmanıza bakıyor.

Yüksek FPS'den kastım en düşük ayarlarda ortalama 200 gibi.

Neden DX12'i denemediğinizi anlayamadım. Bir zararı yok, ayarı seçip oyunu kapatıp açmanıza bakıyor.

Yüksek FPS'den kastım en düşük ayarlarda ortalama 200 gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı