6700 XT Radeon Boost Valorant'a girilince açılıyor

carlosgardel00

Decapat
Katılım
23 Haziran 2021
Mesajlar
296
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD Radeon ekran kartı sürücüsünden Radeon Boost kapatıyorum Valorant'ta girdiğimde kendi otomatık Radeon Boost'u açıyor. En güncel sürümü yükledim sorun aynı DDU ile kaldırıp bir önceki sürümü yükledim sorun tekrardan aynı devam ediyor. Bu arada ekran kartında 4-5 seferdir WattMan diye hata alıyorum. Aynı sorunu yaşayıp acaba bir çözüme kavuşabilen birisi varsa yardımcı olursa sevinirim. İyi sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O halde Radeon Süper Çözünürlülüğü aç daha sonrasında o ayar aktif olacağı için muhtemelen Radeon Boost özelliği bir daha çıkmayacaktır. RSÇ bildiğim kadarıyla bütün oyunda kullanılabiliyor denemekte fayda var.
 
O halde Radeon süper çözünürlülüğü aç daha sonrasında o ayar aktif olacağı için muhtemelen Radeon Boost özelliği bir daha çıkmayacaktır. Rsç bildiğim kadarıyla bütün oyunda kullanılabiliyor denemekte fayda var.

Onu açtım oyuna giriyorum onu kapatıyorum mesela cözünürlüğü.
 
Onu açtıktan sonra varsayılan çözünürlülük neyse dokunmasanda olur yani o özellik sadece örnek veriyorum 1920x1080 ayarını (varsayılan ayar) kullanıyorsun, o ayarın aktif olması için 1600x900 yada daha altı olması lazım. Anlayacağın kapatmak zorunda değilsin çünkü zaten aktif olmuyor. Aktifleştirebilmen için dediğim gibi çözünürlülüğü düşürmen gerekiyor.
 
Onu açtıktan sonra varsayılan çözünürlülük neyse dokunmasanda olur yani o özellik sadece örnek veriyorum 1920x1080 ayarını (varsayılan ayar) kullanıyorsun, o ayarın aktif olması için 1600x900 ya da daha altı olması lazım. Anlayacağın kapatmak zorunda değilsin çünkü zaten aktif olmuyor. Aktifleştirebilmen için dediğim gibi çözünürlülüğü düşürmen gerekiyor.

Ben kapatmıyorum kendı otomatık ayarları değiştiriyor.
 
Video çekip her şeyi gösterebilir misin bu sayede daha net bir şekilde anlayalım. Özellikle oyun öncesi AMD Radeon ayarlarıyla birlikte.

Tek tek yükledim en sonda Valorant giriyorum bak Radeon Boost %50, 0 olarak kendi otomatik açılıyor.
 

Dosya Ekleri

  • 1..png
    1..png
    126,8 KB · Görüntüleme: 21
  • 3.png
    3.png
    126,8 KB · Görüntüleme: 16
  • 4.png
    4.png
    107,2 KB · Görüntüleme: 25
  • 6.png
    6.png
    126 KB · Görüntüleme: 16
  • 2.png
    2.png
    104,8 KB · Görüntüleme: 23
Onu da denedim olmadı.


Böyle bir konu buldum tam inceleme fırsatım olmadı bir de siz göz atın isterseniz.
 
Paylaşmış olduğun resimde oyun ayarlarını göremiyorum ve paylaştığın resimde sadece genel ayarları değiştirmişsin. Toplamda değiştirmen gereken 2 farklı yerdeki 2 ayar var. 1.'si genel ayarlar ki sen paylaştığın resimde sadece bunu yapmışsın. 2.'si oyunun kendi yapılmış ayarı. Bu ayarı genel ayarları değiştirince değiştiremezsin diye biliyorum, önceki varsayılan ayar hala kullanılmaya devam ediliyor olmalı. Paylaştığım resimdeki sol üstten:

Oyun ---> Oyunlar ----> Valorant resmine tıkla daha sonra Valorant'ın kendi özel ayarlarından Radeon Boost özelliğini kapatıp bizimle sonucu paylaş. Paylaşmış olduğum resimde Skyrim profiline girdiğimde de Skyrim oyununun ayarlarına girmiş olmama rağmen oyun adı halen yukarıda, kendin değiştirirken Valorant ismini de yukarıda göreceksin bu detayı atlama.

Eğer ki oyun resmi görünmezse sağ üstten:

"Daha fazla seçenek ---> Bir Oyun Ekle ---> Daha sonra Valorant'ın exe dosyasını masaüstündekini yada oyunun ana dosyasının içindeki Valorant.exe'yi seçerek oraya kaydet."

Tırnak içine aldığım neden fark ediyor? Bunun sebebi ise bazı ayarlar bazı exe dosyasında çalışmaz bu yüzden oyunun kurulu olduğu başka exe dosyalarını kullanman gerekecek fakat sonuçta yine oyun açan dosyayı açman lazım. Buna ek olarak kendi tecrübem olan Steam üzerinden Cyberpunk 2077'de Radeon Boost'u aktif edememişken Steam klasörünün içindeki Cyberpunk 2077 dosyası ile bu ayarı aktif edip daha fazla FPS alabilmiştim, senin durumunda ise otomatik olarak ya kapanacak yada açılsa bile yine kapatabileceksin.

Sorunun karttan kaynaklandığını düşünmüyorum araştırdığımda yabancı forumlarda böyle bir sorunla karşılaşana denk gelmedim. Muhtemelen Valorant profilinde açık kaldığından ötürü halen bu yaşanıyordur eğer ki bu da çözmezse bu sorunu yaşamadığın önceki bir yamayı kurmanı tavsiye ederim fakat çok büyük ihtimalle zaten çözmüş olacaksın.
 

Dosya Ekleri

  • 1888888.png
    1888888.png
    85,9 KB · Görüntüleme: 24
  • 189999.png
    189999.png
    234,1 KB · Görüntüleme: 26
  • 1656065568379.png
    1656065568379.png
    16,6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Geri
Yukarı