6700 XT sistemde FPS düşüyor

tugay5454

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
3200 MHz 16 GB
SSD veya HDD modeli
850 EVO 500 GB
Ekran kartı
6700 XT
Anakart
B450 Gaming Plus Max
İşlemci
5600X
Sistemim.
  • 5600X Ryzen işlemci.
  • RAM 16 GB 3200 MHz 16 GB.
  • Ekran kartı 6700XT.
  • Power 750 watt High Power Bronze.
  • Anakart MSI B450 Gaming Plus Max.
  • BIOS'um son sürüm.
  • Ekran kartım son sürüm.
  • AMD chipset yüklü.
  • Windows güncelemeleri tam.

MSI Afterburner'da bütün değerlerim normal. Ekran kartı en fazla 55-60 derece, ekran kartı kullanımı %98. Ayarlarıma göre değişiyor.
İşlemci 51 derece oyunda, kullanım en fazla %80 tek çekirdekte. Öteki çekirdekler çok az kullanıyor.

Oyunlara gırınce Warzone, Super People ve Valorant oyunlarında ekran kartı kullanımı dusuyor, düşüş yiyorum, takılıyor.
Ekran kartından süpelendim, arkadasta denedım benım ekran kartını, hiçbir sekilde takılma olmuyor. Üstüne üstlük 2K tam ultra ayarlarda Forza Horizon oyunundan denedı, hiç sıkıntı yok ve ekran kartından bobın sesi de gelmıyor. Benım sistemde oyunları düşük ayarlarda oynadıgım halde 1920x1080 ve low ayarlarda ekran kartından cızırtı gelıyor. Ultra ayarlara alınca cızırtı cogalıyor ve düşüş yiyiorum. Oyuncuların oldugu yerlerde oyuncularla karısılasınca düşüş ve takılma baslıyor.

Arkadasım MSI Afterburn'den voltajı en dusuge al ve MHz clock ayarlarını da en dusuge al, oyunda takılma olacak mı dedı, bu sekilde denedım, hiçbir sekilde takılma olmuyor. Adeta akıyor oyun.

Son düzenleyen: Moderatör:
8x2 16 GB RAM benim anlamadığım ekran kartı voltaj ve clock u ayarlarını en düşüğe alınca takılma olmuyor ve arkadaşımda cızırtı yapmayan ekran kartı 2K Full Ultra ayarlarda ses yok benim bilgisayara takınca düşük ayarlarda bile ses var ve takılmalar oluyor acaba sorun PSU mu yoksa anakart mı?

ALT+R'ye basarak radeon arayüzüne gir. Oyun kısmına gel>Tüm Grafikler>Gecikme önleme'yi kapat. Ve oynadığın oyunlarda da kapalı mı diye kontrol et.
Anakart biosundan (RAM'ini önerilen hızlarda kullandığını farz ediyorum) Advanced>CBS>CPPC ve CPPC preferred cores'i kapat.
İyi oyunlar...

Advanced cbs diye bir bolum yok bulamadım.
Adsız.png

Sizin dediğiniz yeri buldum bu arada onu yaptım BİOS'tan.
Anakart ve işlemci sıcaklığım bu şekilde aidata64 1dakikalık değerler hiçbir program görünmüyor ısı anlamında.

Son düzenleme:
Advanced cbs diye bir bolum yok bulamadım.
Eki Görüntüle 1298043
Sizin dediğiniz yeri buldum bu arada onu yaptım BİOS'tan.
Anakart ve işlemci sıcaklığım bu şekilde aidata64 1dakikalık değerler hiçbir program görünmüyor ısı anlamında.
ALT+R'ye basarak bu ekrana gir. Sağda yuvarlak ok işareti var ona basarak ayarları sıfırla ve aşağıdaki ayarlar benimki gibi olsun. Kasmalar %99 geçer, ben 4 yıldır bu kasmalarla uğraşıyorum, gecikme önlemeyi kapatınca çoğu oyunda düzeldi. Ama HDD'den açtığım oyunlar aynı kasıyor tabi.
1644260729765.png

Gecikme önleme CPU'nun ekstra kare çizmesini engelliyor. Fazla kare yedekte olmayınca, doku yüklenirken SSD gecikirse, 1 kare atlanıyor ve FPS drop yada stutter dediğimiz olay oluyor.

Dosya Ekleri

• 1644260671894.png
    1644260671894.png
    75,5 KB · Görüntüleme: 49
Bakacağım teşekkür ederim...
Alt+r'ye basarak bu ekrana gir. Sağda yuvarlak ok işareti var ona basarak ayarları sıfırla ve aşağıdaki ayarlar benimki gibi olsun. Kasmalar %99 geçer, ben 4 yıldır bu kasmalarla uğraşıyorum, gecikme önlemeyi kapatınca çoğu oyunda düzeldi. Ama HDD'den açtığım oyunlar aynı kasıyor tabii.
Eki Görüntüle 1298710
Gecikme önleme CPU'nun ekstra kare çizmesini engelliyor. Fazla kare yedekte olmayınca, doku yüklenirken SSD gecikirse, 1 kare atlanıyor ve FPS düşmesi ya da stutter dediğimiz olay oluyor.

Peki bir şey soracağım oyuncularin olmadigi yerde takilmalar oluyor oyuncularin olmadigi yerlerde hiçbir takılma olmuyor bunun sebebi nedir acaba guc kaynagiyla bir alakası olabilir mi SSD sifir benim test ettimm okuma yazma sifir gibi.

Son düzenleme:
Bakacağım teşekkür ederim...

Peki bir şey soracağım oyuncularin olmadigi yerde takilmalar oluyor oyuncularin olmadigi yerlerde hiçbir takılma olmuyor bunun sebebi nedir acaba guc kaynagiyla bir alakası olabilir mi SSD sifir benim test ettimm okuma yazma sifir gibi.

Bunları bir dene:
BIOS'tan CSM'yi kapat.
BIOS'tan above 4G Decoding'i aç,
Ben kendim de sana söylediklerimi uyguluyorum. Bir tanesi sorunumu çözdü benim ama hangisi anlayamadım.

Guc kaynağını cızırtıdan dolayi gonderdim garantiye ondan şüpheleniyorum. Garantisi var değiştirirler herhalde. Şuna yoruyorum oyuncularin oldugu yerlerde takılması her halde ekrab karti guc istiyor guc kaynagi tam veremiyor ondan dolayi takilmalar oluyor.

Alt+r'ye basarak Radeon arayüzüne gir. Oyun kısmına gel>tüm grafikler>gecikme önleme'yi kapat. Ve oynadığın oyunlarda da kapalı mı diye kontrol et.
Anakart BIOS'undan (RAM'ini önerilen hızlarda kullandığını farz ediyorum) advanced>cbs>cppc ve cppc preferred Cores'i kapat.
İyi oyunlar...

Kanka cppc br preferred Core ne ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı