6700HQ 960M sistem sürekli birbirinden farklı ve tutarsız hata kodlarıyla mavi ekran veriyor

xerizon

Centipat
Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
?
Ekran kartı
Nvıdıa GeForce GTX 960M
Anakart
?
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU
Birinin verdiği bir -ASUS laptop 550vw- PC sürekli mavi ekran veriyor. PC bana geldiğinde 5-6 senelikti 3-4 ay boyunca sıkıntısız kullaıyordum ki o lanet olası gün geldi, ilk mavi ekran ilk başta bir şey olmaz dedim gittikçe daha çok hata vermeye başladı. Yanlış hatırlamıyorsam o aralar sadece VIDEO_TDR_FAILURE hatası veriyordu birkaç hafta sonra azaldı.
Bir ara oyun oynuyorum işte sonra mavi ekran. Dedim s***** ki gerçekten s*****ım PC hard disk bozuldu sonra 1-hafta PC siz kaldım PC gelince sürekli mavi ekran vermeye başladı 3 farklı hata veriyordu sonra bir süre düzeldi 1-ay kadar sonra aniden hata vermeye tekrar başladı bir süre sonra o da geçti. Tabii o sırada pek çok kez sıkıntı yaptı fazla fazla kez otomatik onarıma ilan geçti. En sonunda yine hata vermeye başladı ama bu sefer ikide bir hata verip duruyor ayrıca bu sefer verdiği hata kodları da tutarsız minimum 20 farklı hata kodu geldi. Her kod için farklı farklı yöntemler denedim ama etki etmedi.
---
Ekran kartı.
---
Intel(R) HD Graphics 530.
NVIDIA GeForce GTX 960M.
---
Her türlü sistem, donanım, kalite, isteğe bağlı güncellemeler yüklü.
Hiçbir güncelleme olmadan da hata veriyor.
Sayısız format atıldı.
Aldığım her türlü kod için her kaynaktaki tüm yöntemler denendi.
Bir tek reboot denenmedi.
----------------
Açıkçası PC neredeyse 7 yıllık olduğu için eskidiğinden olduğunu düşünüyorum ama belki de başka bir şeydendir.
----------------
Bu aralar daha çok ekran kartına dayalı hata kodu veriyor
VIDEO_DXGKRNL_FATAL_ERROR
En çok aldığım hata. En azından şimdilik.

Son düzenleme:
Dökümleri paylaşır mısınız?

Dökümleri paylaşır mısınız?

Minidump boş.
Ama artık bilgisayarda her ne olduysa düzeldi sanırım.
Hala arada sırada ekran kartı aniden kapandığı oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı