6700K sistemde Windows 11 sıkıntı yaratır mı?

Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese merhaba. Bugün 6700K işlemcili sistemime Windows 11 kurdum. İşlemcim 4.5 GHz'a OC edilmiş şekilde çalışıyor. Merak ettiğim bir konu şu. Windows 11 Intel Chipset'i yükleyememişti güncelleme ile ancak ben indirip yükledim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Güncellemeleri de aldı sistemim TPM 2.0 mevcut yongam da. İleride veya şimdi 6700K olmasıyla ilgili herhangi bir güncelleme sıkıntısı yaşar mıyım? Şu ana kadar hiçbir hata almadım. Gayet stabil ve hızlı. İşlemci kullanımım da düşük.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 4. nesil bir işlemciye kurdum TPM de yok yağ gibi akıyor.
Ama bir gün Microsoft bir güncelleme gönderip engellerse tabii kötü olur.

Herkese merhaba. Bugün 6700K işlemcili sistemime Windows 11 kurdum. İşlemcim 4.5 GHz'a OC edilmiş şekilde çalışıyor. Merak ettiğim bir konu şu. Windows 11 Intel Chipset'i yükleyememişti güncelleme ile ancak ben indirip yükledim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Güncellemeleri de aldı sistemim TPM 2.0 mevcut yongam da. İleride veya şimdi 6700K olmasıyla ilgili herhangi bir güncelleme sıkıntısı yaşar mıyım? Şu ana kadar hiçbir hata almadım. Gayet stabil ve hızlı. İşlemci kullanımım da düşük.
Bende de i5 6402p vardı windows11 kurdum sorun çıkarınca oyunlarda sistem geri yüklemeden windows10 a kayıpsız bir şekilde geri döndüm intel9.nesil 10.nesil üstü işlemcileri windows11 destekler daha alt nesil işlemciler windows11 desteklemiyo tpm2.0 desteği yok

Secure Boot açamıyorum. CSM hatası veriyor GTX 1080 CSM destekliyor mu acaba?
Bir de UEFI kurmuştum sistemi ama Click Bios 5 te CSM nasıl kapatılır? Yardımcı olabilecek var mı? Windows 11 şuan kurulu. Tpm 2.0 ı açmıştım ama secure boot u açmayı unutmuşum. Tekrardan format atmama gerek var mı CSM kapatmak için?

Son düzenleme:

Bir de UEFI kurmuştum sistemi ama Click BIOS 5'te CSM nasıl kapatılır? Yardımcı olabilecek var mı? Windows 11 şu an kurulu. TPM 2.0'ı açmıştım ama Secure Boot'u açmayı unutmuşum. Tekrardan format atmama gerek var mı CSM kapatmak için?

UEFI kurulmuşsa sıkıntı yok sistemden görebilirsin. BIOS'tan CSM kapatırsan sıkıntı hallolur.

UEFI kurulmuşsa sıkıntı yok sistemden görebilirsin. BIOS'tan CSM kapatırsan sıkıntı hallolur.
Nasıl kapatacağım. CSM kapatmayı bulamadım.
Ekran görüntüleri

Dosya Ekleri

• F4AAF6D6-8B92-4D0E-A2F2-1EAB78A631F0.jpeg
    F4AAF6D6-8B92-4D0E-A2F2-1EAB78A631F0.jpeg
    159,8 KB · Görüntüleme: 43
  • 0BE21DBB-E052-4F60-9542-1EADF3344EA6.jpeg
    0BE21DBB-E052-4F60-9542-1EADF3344EA6.jpeg
    176,5 KB · Görüntüleme: 42
Öyle bir seçenek gözükmüyor maalesef. Uefi kurulum ve gpt disk kontrol ettim
Windows 11 kurmadan önce mi yapmam gerekiyordu bunu? Csm ile ilgili hiç bir şey gözükmüyor.
Bu sistem bilgisi;
Bu da diskimin GPT olduğunu gösteriyor.
1646002501965.png

Halletim. CSM'i kapatmak için Settings>Advanced>Windows 10/8.1 WHQL Enabled yapıp reboot edince CSM kapanmış oluyor otomatik olarak. Daha sonra tekrar BİOS'a girip Secure Boot açılabiliyor. Belki ihtiyacı olan olur diye yazıyorum.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    200,1 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı