Çözüldü 6700XT R5 5600 sistem çoğu oyunda takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Teaez5346

Centipat
Daha fazla  
Sistemi aldığım günden beri (7 ay) çoğu oyunda farklı boyutlarda takılmalar yaşamaktayım.( açılış geçiş sinematikleri bile takılıyor.) Bu takılmalarda yüzde 1 FPS değeri 2-30 arasına kadar düşüyor. Örnek verecek olursam RDR 2 de kasabalarda dolanırken 10 saniyede bir neredeyse tamamen donarken arazilerde çok çok nadir oluyor, Valorant'ta ise FPS denk kartlara göre düşük oluyor ve sıklıkla ufak ufak takılıyor, karşıma 3 4 kişi çıkıp skill attığında ise ciddi derecede donuyor ancak rakibi CS 2 ise nadiren takılmakta. (neden iade etmedin derseniz iş dolayısıyla çok az fırsat buluyordum ve sadece CS:GO oynuyordum onda da çok nadiren takılıyordu. Diğer oyunları oynamaya başlayıp takılmaları fark ettiğimde artık geç olmuştu.)
  1. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrardan kurdum.
  2. Defalarca kez format attım.
  3. Memtest86 ile RAM'leri test ettim.
  4. Prime95 testi yaptım. (30 dk)
  5. OCCT ile testler yaptım.(30dk)
  6. Cinebench R23 ile benchmark yaptım. (multi 9980 Single 1400)
  7. AMD stres testi yaptım. (ciddi sorun gördüğüm tek nokta.)
  8. BIOS sürümüm güncel.
  9. Oyunlarda işlemci kullanımı normal.
Bunların sonucunda hiçbir şey değişmedi ve testlerde sadece 2 tane sorun gördüm. 1 dakikalık AMD stres testinde GPU kullanımı 2 3 kez yüzde 0-10 arasına kadar düşüyor ve Cinebench R23 testinde puanım bir tık düşük. Cinebench de sıcaklık 76 dereceyi geçmemesine rağmen test sırasında multi çekirdekte ortalama 4.05 GHz de falan çalışıyor ve arada temel frekansa düşüyor bu normal mi bilmiyorum. Undervolt yaparak 4.140'a kadar yükseltebiliyorum ve puan 10500'e kadar yükseliyor. PBO ise aktif etsemde asla çalışmadı.

Çözüm
@Teaez5346 anakartı değiştirince sorunum çözüldü Gigabyte B550M k geçtim takılmadan eser kalmadı. Anakartım bozuk değil bu arada RTX 3060, 2060 ile denedim hiç sorun yok ama 6700XT takınca başlıyor sorunlar. Aralarında uyumsuzluk var bunu bu şekilde tecrübe etmiş oldum.
Hocam benim son açtığım konuya bakma şansın var mı benzer sorunları yaşıyorum. Anakart değiştirdikten sonra nasıl bir süreç oldu sıkıntısız kullanmaya devam ediyor musun?
Ben anakart değişmedim anakart değiştiren arkadaş ise sonradan sorunun çözülmediğini paylaşmıştı. Tamamen amd nin yazılım başarısızlığı bazı seriler böyle maalesef. Ben denemedim ancak çözüm burada gibi rehberi okuyalı uzun zaman oldu riskli mi hatırlamıyorum ama çoğu kişi çözüldüğünü yazmıştı ve bu takılmalar sadece dx uygulamalarında olduğuna göre yol doğru gibi ama tekrar diyorum riskli mi hatırlamıyorum okumaya üşendim.

Hocam benim son açtığım konuya bakma şansın var mı benzer sorunları yaşıyorum. Anakart değiştirdikten sonra nasıl bir süreç oldu sıkıntısız kullanmaya devam ediyor musun?
Ve senin profilin görüntülenemiyor, sınırlı.

Ben anakart değişmedim anakart değiştiren arkadaş ise sonradan sorunun çözülmediğini paylaşmıştı. Tamamen amd nin yazılım başarısızlığı bazı seriler böyle maalesef. Ben denemedim ancak çözüm burada gibi rehberi okuyalı uzun zaman oldu riskli mi hatırlamıyorum ama çoğu kişi çözüldüğünü yazmıştı ve bu takılmalar sadece dx uygulamalarında olduğuna göre yol doğru gibi ama tekrar diyorum riskli mi hatırlamıyorum okumaya üşendim.

Ve senin profilin görüntülenemiyor, sınırlı.
Konu Son çare ekran kartını intel tabanlı bir sisteme takıp test edeceğim. Bir daha yemin ettim bedava verseler AMD ekran kartı almam.

Konu Son çare ekran kartını intel tabanlı bir sisteme takıp test edeceğim. Bir daha yemin ettim bedava verseler AMD ekran kartı almam.
Sana bahsettiğim konunun linkini atmayı unutmuşum Rehber: AMD GPU'larda DXNAVI optimizasyonunu devre dışı bırakmak 6 serisi sıkıntılı aynı sorun 5 ve 7 serisi kullanan arkadaslarimda yok ve evet bende yine de bir daha amd almam.

Cevabımı görmemişsindir belki diye tekrar etiketliyorum. Konunun çözüm linkini atmayı unutmuştum, attım. Kafana yatarsa yaparsın ben hiç denemedim.

Son düzenleme:
Sana bahsettiğim konunun linkini atmayı unutmuşum Rehber: AMD GPU'larda DXNAVI optimizasyonunu devre dışı bırakmak 6 serisi sıkıntılı aynı sorun 5 ve 7 serisi kullanan arkadaslarimda yok ve evet bende yine de bir daha amd almam.

Cevabımı görmemişsindir belki diye tekrar etiketliyorum. Konunun çözüm linkini atmayı unutmuştum, attım. Kafana yatarsa yaparsın ben hiç denemedim.
Teşekkür ederim linki paylaştığınız için. Denedim ama çözüm oldu diyemem VSYNC ve FreeSYNC açınca oyun biraz daha oynanabilir hale geliyor ama stutterlar devam ediyor. Bu saatten sonra bu karta deneyebileceğim bir şey kalmadı sanırım artık ne yapacağımı şaşırdım. Bütçeyi hallettiğimde işlemci dahil içinde amd olmayan bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. Umarım 15. nesil İntel işlemciler düzgün olurda Intel ve Nvidia tabanlı bir sistem toplarım.

Teşekkür ederim linki paylaştığınız için. Denedim ama çözüm oldu diyemem VSYNC ve FreeSYNC açınca oyun biraz daha oynanabilir hale geliyor ama stutterlar devam ediyor. Bu saatten sonra bu karta deneyebileceğim bir şey kalmadı sanırım artık ne yapacağımı şaşırdım. Bütçeyi hallettiğimde işlemci dahil içinde amd olmayan bir sisteme geçmeyi düşünüyorum. Umarım 15. nesil İntel işlemciler düzgün olurda Intel ve Nvidia tabanlı bir sistem toplarım.
İşlemci tarafında amd gayet iyi ancak kesinlikle bir daha amd ekran kartı almayacağım ben de. Her ne kadar 7800xt sahibi arkadaşımda bir sorun olmasa da önyargı oluştu bir kere. İşin kötüsü bu kartı satmaya da içim el vermiyor çünkü bildiğin kusurlu mal ve ben bunu birine satıp hayallerini yıkmak istemem. Keşke 1 sene öncesine geri dönebilsem tam 3070 sistem alıyordum stoğu tükendi bunu aldım hop 2 saat sonra 3070 sistem stoğa geri girdi. Biraz bekleseydim 1 yıldır sorunlarla uğraşmak yerine keyifli şekilde oyunlarımı oynayacaktım. Gerçekten counter strike bile akıcı değil o kadar sinir bozucu ki...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı