6700XT R7 3700X sistemde "USB overcurrent" hatası

Mandalorian54

Hectopat
RAM
Gskills 32GB 3200Mhz
Ekran kartı
Powercolor RX6700 XT
Anakart
MSI MPG X570 Gaming Plus
İşlemci
AMD Ryzen7 3700X
RDR2 oynarken bilgisayar bir anda kapandı, tekrar açmadan önce bilgisayar kapalı durumdayken egzos fanının aydınlatmasının normalden biraz daha sönük olarak yandığını gördüm. Tekrar açtığımda "Over current detected in USB device!! System shutdown in 15 seconds to protect motherboard!" hatası veriyor ve 15 saniye sonunda tekrar kapanıyor.
Oyunda için de ekran kartı 54-55 derece, işlemcide 67-68 derece civarındaydı. Cougar Turret kasanın içinde gelen 700W 80+ Güç kaynağını kullanıyorum. Öndeki USB 3 yuvalarında problem vardı, çalışmıyorlardı. Anakartdan bağlantılarını söküp tekrar açmayı denedim bilgisayarı yine Over Current hatasını verdi.
Sorun Anakart yada Güç Kaynağında olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Egzos Fan.jpeg
    Egzos Fan.jpeg
    116,2 KB · Görüntüleme: 36
  • OverCurrent.jpg
    OverCurrent.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 36
RDR2 oynarken bilgisayar bir anda kapandı, tekrar açmadan önce bilgisayar kapalı durumdayken egzoz fanının aydınlatmasının normalden biraz daha sönük olarak yandığını gördüm. Tekrar açtığımda "Over current detected in USB device! System shutdown in 15 seconds to protect motherboard!" hatası veriyor ve 15 saniye sonunda tekrar kapanıyor.
Oyunda için de ekran kartı 54-55 derece, işlemcide 67-68 derece civarındaydı. Cougar Turret kasanın içinde gelen 700W 80+ Güç kaynağını kullanıyorum. Öndeki USB 3 yuvalarında problem vardı, çalışmıyorlardı. Anakarttan bağlantılarını söküp tekrar açmayı denedim bilgisayarı yine Over Current hatasını verdi.
Sorun Anakart ya da Güç Kaynağında olabilir mi?

5V çıkışında kısa devre var, usb çıkışlarını gözle kontrol edin, ARGB'de 5V kullanır, anakarttan kontrol ediyorsanız, ARGB kablosunu anakarttan çıkarıp deneyin.

5V çıkışında kısa devre var, usb çıkışlarını gözle kontrol edin, ARGB'de 5V kullanır, anakarttan kontrol ediyorsanız, ARGB kablosunu anakarttan çıkarıp deneyin.
Bu sorun bazen oluyordu, bilgisayarı yeniden başlattığımda karşıma çıkıyordu.
Bu sorun oyun içerisindeyken bilgisayarın kapanmasına neden olur mu?

Gözle kontrol edip bir yamulma mi aramam lazım?

Önce ARGB bağlantısı varsa onu çıkarın , sonra ön panel USB bağlantılarını çıkarın, düzelmezse anakart arka USB girişlerinde kopma ,eğilme, kırılma var mı kontrol edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı