6700XT ve R5 5600 sistem PSU değişiminden sonra açılmıyor

Dodici12

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Sistemimde Sapphire Pulse 6700XT, Ryzen 5 5600, 32 GB RAM, 4 kasa fanı, bir adet M.2 SSD ve 1 TB'lık HDD bulunuyor. Frisby 600W 80+ Bronze PSU'ya sahibim. Anakartım: ASUS Prime B450M-A II 4400(OC)MHz mATX.

Forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile linkte bulunan PSU'yu satın aldım. https://www.hepsiburada.com/antec-n...za=WB+Technologies&url_src=and-product-detail

PSU montaj işlemini tamamladıktan sonra "tık" sesi duyuluyor ve bilgisayarım açılmıyor. Eski PSU'mu geri taktım ve herhangi bir sorun yok. Bilgisayarım çalışıyor.

Yeni almış olduğum PSU'yu bir arkadaşımın bilgisayarında denedim ve çalışıyor. PSU'da herhangi bir sorun yok. BIOS üzerinden değiştirmem gereken ya da yapmam gereken herhangi bir şey var mı? Nasıl bir yol izleyebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

RAM'ları tek tek çıkartıp takıp öyle deneyin bir de iki tanesini veya bir tanesini çıkartıp çalıştırmayı deneyin bakalım bu işe yarayacak mı?

Bilg
PSU'nun çalıştığını başka bir bilgisayara takarak test ettim ve doğruladım. Bilgisayarın herhangi bir parçasına zarar vermediğimi eski PSU'yu takarak test ettim ve doğruladım. Başka ne denememi önerirsiniz? Cevabınızdan pek anlayamadım.
Bilgisayar konfigürasyonunu azaltın, mesela takılı USB varsa çıkartıp deneyin, sonrasında diskleri çıkartıp deneyin, sonrasında ekran kartı, en son geriye sadece anakart ve PSU kombinasyonunu deneyebilirsiniz.

Pek çok cihaz komplikasyon yapabilir; mesela yakın dönemde karşılaştığım bir sorun, bir sistemde 5 volt yükü olmadığında, Delta üretimi endüstriyel bir psu, koruma moduna geçip kapanıyordu. Bir başka karşılaştığım olayda da eski nesil bir PCI kart, 3,3 volta yüklendiği için modern bir PSUyu kapanmaya zorluyordu.

Denemekten zarar gelmez deneyip yazın.
Dediğiniz gibi denedim ancak sonuç aynı hala. Destekleriniz için teşekkür ederim ancak önerebileceğiniz başka bir şey var mı?

Bilg

Bilgisayar konfigürasyonunu azaltın, mesela takılı USB varsa çıkartıp deneyin, sonrasında diskleri çıkartıp deneyin, sonrasında ekran kartı, en son geriye sadece anakart ve PSU kombinasyonunu deneyebilirsiniz.

Pek çok cihaz komplikasyon yapabilir; mesela yakın dönemde karşılaştığım bir sorun, bir sistemde 5 volt yükü olmadığında, Delta üretimi endüstriyel bir psu, koruma moduna geçip kapanıyordu. Bir başka karşılaştığım olayda da eski nesil bir PCI kart, 3,3 volta yüklendiği için modern bir PSUyu kapanmaya zorluyordu.
Bahsetmiş olduğunuz şekilde deneyeceğim. Molex bağlantısı, SATA bağlantısı, PCIE bağlantılarını söküp denedim. Yine çalışmadı. PSU prize takılıyken hafif bir ses geliyor içinden. Bu durum normal midir?

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi denedim ancak sonuç aynı hala. Destekleriniz için teşekkür ederim ancak önerebileceğiniz başka bir şey var mı?

Bahsetmiş olduğunuz şekilde deneyeceğim. Molex bağlantısı, SATA bağlantısı, PCIE bağlantılarını söküp denedim. Yine çalışmadı. PSU prize takılıyken hafif bir ses geliyor içinden. Bu durum normal midir?
Bir kaç sebebi olabilir, ancak ciddi olanı, kapasitörlerden ses gelmesi. Ciddi olmayanı da bobinlerden ses gelmesi, ancak bu da üretim kalitesinde eksikliği gösterir, iyi markalarda bobinler ya tutkalla, ya da bantla sabitlenir.

Ancak yük altına girmeden bobin sesi (coil whine) veren bir psuya hiç denk gelmedim, ki sadece bilgisayar olarak 300'den fazla cihazın bulunduğu bir işyerinde 20 yıldan fazladır bilgi işlem sorumlusuyum. Filtre bobinlerini bir çocuk sarmadıysa, o ses, bekleme modunda gelmez.

PSUyu iade edin bence.

Bu psunun stabil çalıştığı sistemin özelliklerini de merak ettim.

Birkaç sebebi olabilir, ancak ciddi olanı, kapasitörlerden ses gelmesi. Ciddi olmayanı da bobinlerden ses gelmesi, ancak bu da üretim kalitesinde eksikliği gösterir, iyi markalarda bobinler ya tutkalla, ya da bantla sabitlenir.

Ancak yük altına girmeden bobin sesi (coil whine) veren bir PSU'ya hiç denk gelmedim, ki sadece bilgisayar olarak 300'den fazla cihazın bulunduğu bir iş yerinde 20 yıldan fazladır bilgi işlem sorumlusuyum. Filtre bobinlerini bir çocuk sarmadıysa, o ses, bekleme modunda gelmez.

PSU'yu iade edin bence.

Bu PSU'nun stabil çalıştığı sistemin özelliklerini de merak ettim.

PSU da sorun olduğunu pek düşünmüyorum çünkü farklı bir bilgisayarda çalıştırıp denenmiş sorunun kaynağı kasa içerisinden kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor.

Bahsetmiş olduğunuz şekilde deneyeceğim. Molex bağlantısı, SATA bağlantısı, PCI-e bağlantılarını söküp denedim. Yine çalışmadı. PSU prize takılıyken hafif bir ses geliyor içinden. Bu durum normal midir?

Çok küçük bir ihtimal olsa da farklı bir prize takmayı denediniz mi? Ya da farklı bir fişe? Bu sorunun kaynağı kasa içerisindeki donanımlarla alakalıdır bence yani bir yerde uyumsuzluk yaratan bir şey var ama tam olarak anlayamadım.

Son düzenleme:
PSU da sorun olduğunu pek düşünmüyorum çünkü farklı bir bilgisayarda çalıştırıp denenmiş sorunun kaynağı kasa içerisinden kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor.

Çok küçük bir ihtimal olsa da farklı bir prize takmayı denediniz mi? Ya da farklı bir fişe? Bu sorunun kaynağı kasa içerisindeki donanımlarla alakalıdır bence yani bir yerde uyumsuzluk yaratan bir şey var ama tam olarak anlayamadım.

Geç yazdığım için kusura bakmayın. Farklı prizlerle ve farklı güç kablolarıyla denedim, sonuç aynı. PSU'yu iade etmeyi düşünüyorum, bir yerde sorun var ve ben de çözemedim. Destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Birkaç sebebi olabilir, ancak ciddi olanı, kapasitörlerden ses gelmesi. Ciddi olmayanı da bobinlerden ses gelmesi, ancak bu da üretim kalitesinde eksikliği gösterir, iyi markalarda bobinler ya tutkalla, ya da bantla sabitlenir.

Ancak yük altına girmeden bobin sesi (coil whine) veren bir PSU'ya hiç denk gelmedim, ki sadece bilgisayar olarak 300'den fazla cihazın bulunduğu bir iş yerinde 20 yıldan fazladır bilgi işlem sorumlusuyum. Filtre bobinlerini bir çocuk sarmadıysa, o ses, bekleme modunda gelmez.

PSU'yu iade edin bence.

Bu PSU'nun stabil çalıştığı sistemin özelliklerini de merak ettim.

Size de yardımlarınız için teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi iade etmeyi düşünüyorum. Sorunla karşılaşan başka arkadaş olursa çalışan sistemin özellikleri:

i7 7700
16 GB RAM
GTX 1070
ASUS Prime Z270-P

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı