6750XT sistem bir anda yeniden başliyor

Ömer Öztürk23

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba oyuna gırdıkten birkaç dk sonra monıtor ekranı gıdıyor. Oyun sesı gelıyor sonra yenıden baslıyor bilgisayar.

Bazen oyun oynamadıgım zamanlardada oluyor.

Zaten monitörümun alt kısmında renklı cızgıler mevcut.

Ekran kartım: ROG STRIX 6750XT.

Monıtor: G24 F2.

Bu sorunun ekran kartından mı oludugu veya monitörden mi oldugunu nasıl anlayabılırım?

Sıcaklıkları kontrol etıgımde hiçbir sorun yok gayet soguklar oyunda.

Merhaba oyuna gırdıkten birkaç dk sonra monıtor ekranı gıdıyor. Oyun sesı gelıyor sonra yenıden baslıyor bilgisayar.

Bazen oyun oynamadıgım zamanlardada oluyor.

Zaten monitörümun alt kısmında renklı cızgıler mevcut.

Ekran kartım: ROG STRIX 6750XT.

Monıtor: G24 F2.

Bu sorunun ekran kartından mı oludugu veya monitörden mi oldugunu nasıl anlayabılırım?

Sıcaklıkları kontrol etıgımde hiçbir sorun yok gayet soguklar oyunda.

Monitörden kaynaklı olsaydı sadece görüntü giderdi bence sistem reset atmazdı. Bu yüzden sorun büyük ihtimalle ekran kartında ya da güç kaynağında. PSU yetersizse, anlık yüklenmede sistem kendini kapatıp yeniden başlatabilir. Monitörde bir sıkıntı olup olmadığını anlamak için televizyona bağlayarak test edebilirsin.

Ekran kartı ve Power testı yaptım herhangı bır kapanma olmadı sımdı Memtest ıle RAM testı yapacağım sonucları yazarım.

Rest atıyorsa monitorle bir alakası yoktur. Monitörde yaşadığınız sorun farklı ya da sistemin rest atmasına sebep olan sorunun bir sonucudur. CPU ve GPU sıcaklıkları normalse OCCT ile GPU ve Power, Memtest ile RAM testi yapın.

Hocam RAM testınınde gerceklestırdım fakat herhangı bır hata vermedı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı