6750XT sistemin bir anda donması

BURUH THE GREAT

Decapat
Yer
Antalya
RAM
Apacer Black Panther 16gb 3200mhz cl16 2x8gb
SSD veya HDD modeli
Scy s3000 Pro 1 TB 3400/3000
Ekran kartı
Xfx Qick Rx 6750xt
Anakart
Msi Pro h610m b
İşlemci
İ5 12400f
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bundan 4-5 ay önce 1.8.9 Minecraft serverlarından birisini ve direkt o sürümü normal oynadığımda da yaşadığım bir donma sorunu vardı. Günde 8-9 defa yaşadığımı hatırlıyorum bu sorunu. Normal oyun oynarken bir anda ekran donuyor ve bilgisayar hiçbir şeye tepki vermiyor. Kasanın kapatma açma tuşu da tepki vermiyor ama yeniden başlatma tuşu tepki veriyor. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra da normal çalışıyor ama AMD uygulamasından WattMan ayarlarının geri yüklendiğine dair bir bildirim geliyordu. Bu sorunu FPS'i 255 olarak kısıtlayarak çözmüştüm ama dün ilk defa yayın açtım ve yayının daha ilk dakikalarında Valorant oynarken yine aynı olay oldu. Bilgisayarı yeniden başlattığımda bu sefer anakartta CPU ışığı yanıyordu.

Aklıma direkt bir ara işlemciye attığım ufak ve çok az etkisi olan boş bir UV gelmişti. İşlemciyi normalde stres ve oyun testlerine soktuğumda hiçbir sorun olmamıştı ama ben yine de bu ihtimalden kaynaklanabileceğini düşündüm ve BIOS'tan UV ayarlarını sıfırladım ve değerlere eskisi gibi "Auto" değerini verdim. Yine klasik olarak yeniden başlattım ve bilgisayar normal açıldı ardından WattMan ayarlarının geri yüklendiğine dair olan bildirim tekrar geldi. Sizce bu donma sorununun sebebi ne olabilir?

Beni açıkçası aylardır rahatsız etmeyen bir sorundu bu ama dün tekrar olunca sadece merakımdan dolayı konu açma gereksinimi duydum. Şu an yaşamıyorum ama Minecraft'ta FPS kısıtlamasını kaldırırsam tekrar yaşayacağıma eminim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kez WattMan ayarı geri yüklendi bende de dedi. Düzgün bir driver bul ve stres testine sok ben 6700XT R5 5600 kullanıyorum stres testleri sonuçları çok iyi o hatayı bir kez almıştım ama çok kurcaladım oyunu arkaya alıp geri açmıştım birkaç kez kafası karıştı bence siz de çok kurcalamayın bazı şeyleri.
Hocam bahsettiğim Minecraft'taki olay hangi sürüm olursa olsun FPS kısıtlamasını kaldırınca oluyor. Şu anki sürümü 2.5 aydır kullanıyorum ve 2 gün önceki OBS'de tepki vermeme hariç hiç sıkıntı yaratmadı.

Kanka FPS'in fazla olunca monitör kare hızına yetişemeyip donuyor olabilir bunun gibi şeyler var FPS kısıtlayınca düzeliyor takma kafana Valorant'ta falan da olabilir FPS kısıtlayınca düzelmesi lazım.

Kanka FPS'in fazla olunca monitör kare hızına yetişemeyip donuyor olabilir bunun gibi şeyler var FPS kısıtlayınca düzeliyor takma kafana Valorant'ta falan da olabilir FPS kısıtlayınca düzelmesi lazım.

Monitör değil direkt sistem donuyor ve tepki vermiyor. Minecraft'ta FPS kısıtlamak sorunu ortadan kaldırmıştı. Valorant'ta FPS kısıtlamaya ihtiyacım olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı